Sandefjord sikret fornyet eliteseriekontrakt mot Kongsvinger

Sandefjord kan forberede seg til en ny sesong i Eliteserien etter de vant 5-2 totalt over Kongsvinger i eliteseriekvalifiseringen.

Sandefjord var på vei mot nedrykk i siste serierunde, men helt på tampen scoret laget to ganger og sikret uavgjort mot Haugesund. Det var nok til å få kvalifisering. Sandefjord kom likevel til kampene mot Kongsvinger med 15 seriekamper på rad uten seier.

To kamper senere står de med én seier, knepent tap i returkampen og fornyet eliteseriekontrakt.

Med 4-0 å gå på fra det første oppgjøret, var det et selvsikkert Sandefjord-lag som gjestet Konsvinger lørdag kveld.

Franklin Daddys Boy Nyenetue økte ledelsen til 5-0 til pause, før Ludvig Langrekken reduserte rett etter hvilen.

Harald Holter ga nytt liv i kampen da han satte inn 2-1- målet til Kongsvinger, 12 minutter før full tid. Vertene fortsatte å skape store sjanser, men måtte til slutt innse nederlaget.

– Utrolig deilig

Det var Kongsvinger som kom seg til kampens første mulighet da Martin Sjølstad banket til utenfor 16-meteren. Jacob Storevik fikk en hånd på ballen og dytten den ut til corner.

Etter en snau halvtime var det likevel Nyenetue som banket inn 1-0-målet for Sandefjord, etter et nydelig innlegg fra Mohamed Ofkir.

– Det var utrolig deilig å ta ledelsen der etter å ha fått litt press på oss, sa Nyentue til Discovery i pausen.

Etter hvilen rotet Jesper Taaje det til i forsvaret. Mathias Bringaker snappet opp ballen og sendte den videre til Langrekken, som satte inn utligningen.

12 minutter før full tid ga Harald Holter vertene et ørlite håp da han scoret 2-1-målet, men dessverre for hjemmefansen var ikke det i nærheten av nok.

Fantastisk utgangspunkt

I det første oppgjøret var Sandefjord knusende overlegne. Hans Erik Ødegaards menn slo Kongsvinger 4-0 på hjemmebane.

Mohamed Ofkir, Albin Winbo, Alexander Ruud Tveter og William Kurtovic scoret målene som sikret et svært godt utgangspunkt for Sandefjord foran lørdagens returkamp.

Kongsvinger kom inn i kvalifiseringen som det siste laget, men slo ut både Sandnes Ulf, KFUM Oslo og Start, alle på bortebane, på vei til siste hinder. Alle kampene ble avgjort med ett mål som ble scoret i løpet av kampens siste ti minutter.