Kristiansund rykket ned etter enorm Sandefjord-opphenting på overtid

Sandefjord berget kvalikplassen i Eliteserien med 2-2 mot Haugesund etter to sene scoringer søndag. Kristiansund rykket ned med 1-1 hjemme mot Jerv.

– Unnskyld språkbruket, men fy f … så deilig. Jeg hadde ikke peiling på hvordan det sto i den andre kampen, så jeg ville egentlig ha et mål til, sa Kurtovic, som sikret kvalikplassen i det 91. spilleminutt for Sandefjord.

2-2-målet skulle vise seg å holde til kvalifisering.

Kristiansund kunne på sin side gjøre tidenes redningsoperasjon i Eliteserien. I slutten av juli hadde ikke laget vunnet én eneste kamp og så ut til å suse mot nedrykk, med kun to poeng etter 14 serierunder.

I den andre halvdelen av sesongen klarte KBK imidlertid å finne formen. Mellom den 15. og 29. serierunden tok laget 21 poeng og var i posisjon til å kjempe om kvalikplassen i den siste serierunden.

Men med 1-1 hjemme mot Jerv og et ellevilt overtidsdrama i Sandefjord, hvor vertene berget uavgjort på tampen, måtte KBK innse at eliteserietilværelsen er over.

– Fysjameg. Det var hektisk og alt for spennende. Jeg er ikke sikker på når vi scorer den første, men da var det jo håp, for jeg hørte det fortsatt var 1-1 i den andre kampen. Og når den andre da kommer, var det euforisk, sa Sandefjord-trener Hans-Erik Ødegaard til Discovery.

Sjokkåpning

Kristiansund fikk seg en sjokkåpning på kampen da det som ikke skulle skje, nettopp skjedde. Erlend Hustad sendte en nydelig ball inn i feltet til Mikael Ugland, som banket Jerv i ledelsen allerede etter sju minutter.

12 minutter senere trodde Faris Pemi at han hadde utlignet for KBK, men måtte se skuffet bort på linjedommeren som hadde vinket av for offside. Derimot beholdt linjedommeren flagget nede da Brynjólfur Willumsson hælsparket inn utligningen på en corner kvarteret før pause.

Det kom ingen flere scoringer i andreomgang.

– Nå er det surrealistisk. Vi hadde det i egne hende, men så fislet vi det bort. Vi kan ikke klage på noe, vi får som fortjent til slutt, sa KBKs Dan Peter Ulvestad til Discovery.

– Dette er blytungt. Det er noe vi har jobbet hardt for i lang tid. Og vi har klart å snu den negative trenden vi hadde i vårsesongen, og så er vi så nære å klare det helt på tampen. Vi ønsket å vinne i dag, og vi hadde sjansen til å gjøre det, men vi ble nok litt for kalkulerte i annen omgang, sa trener Christian Michelsen til rettighetshaveren.

– Vi kunne gått all in, men da kunne vi også fått en på trynet. Det er definitivt det tyngste punktet i karrieren min, la han til.

Berget plassen på overtid

Sandefjord fikk heller ingen god start på kampen da Christos Zafeiris spilte opp Julius Eskesen inne i 16-meteren, som dro av én mann og banket gjestene i ledelsen etter 20 minutter.

Og vondt ble til verre for Sandefjord da Mats Haakenstad klarerte ballen rett til Zafeiris, som doblet Haugesund ledelse, bare fire minutter senere.

Deyver Vega hadde en gyllen mulighet til å redusere minuttet senere da han kom alene med keeper, men valgte å prøve å dra seg forbi istedenfor å gå på skudd.

Mot slutten av omgangen skulle det likevel skje noen mirakler i Sandefjord. Først reduserte Harmeet Singh i det 89. spilleminutt, før William Kurtovic headet inn utligningen som sikret kvalikplass for Hans-Erik Ødegaards menn.

– Det er bra vi klarte å snu dette, men det er ikke noe å juble for enda. Det er en lettelse å få kvalikkampen, men det ble 2-2. Vi vant ikke kampen, sa Singh til rettighetshaveren.

Sandefjord møter Kongsvinger i kvalifiseringskampene som spilles 16. og 19. november.

---

Eliteserien, 30. og siste runde

Kristiansund – Jerv 1-1 (1-1)

4154 tilskuere.

Mål: 0-1 Mikael Ugland (6), 1-1 Brynjólfur Willumsson (31).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Sebastian Jarl, Kristiansund, Iman Mafi, John Olav Norheim, Jerv.

Kristiansund (3-2-3-2): Sean McDermott – Sebastian Jarl, Dan Peter Ulvestad, Max Williamsen (Aliou Coly fra 37.) – Snorre Strand Nilsen (Liridon Kalludra fra 88.), Torgil Gjertsen (Amin Askar fra 88.) – Amidou Diop (Henrik Gjesdal fra 87.), Andreas Hopmark, Sander Kartum – Brynjólfur Willumsson, Faris Pemi (Bendik Bye fra 57.).

Jerv (5-3-2): Øystein Øvretveit – Torje Wichne, Ole Martin Kolskogen, John Olav Norheim, Henrik Bredeli, Iman Mafi (Amadou Diallo fra 45.) – Erik Brenden (Leandro Fernandes fra 66.), Mikael Ugland, Ask Tjærandsen-Skau (Mathias Wichmann fra 76.) – Peter Wilson, Erlend Hustad (Jeremy Cijntje fra 66.).

Sandefjord – Haugesund 2-2 (0-2)

4404 tilskuere.

Mål: 0-1 Julius Eskesen (19), 0-2 Christos Zafeiris (23), 1-2 Harmeet Singh (88), 2-2 William Kurtovic (90).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Deyver Vega, Mohamed Ofkir, Sivert Gussiås, Sandefjord, Christos Zafeiris, Haugesund.

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Fredrik Pålerud, Mats Haakenstad, Quint Jansen (Sivert Gussiås fra 82.), Ian Smeulers – Rufo (Fréderic Bikoro fra 82.), William Kurtovic, Albin Winbo (Harmeet Singh fra 45.) – Deyver Vega (Franklin Nyenetue fra 60.), Alexander Ruud Tveter, Mohamed Ofkir.

Haugesund (4-2-3-1): Egil Selvik – Peter Therkildsen, Anders Bærtelsen, Søren Reese, Nikolas Walstad – Magnus Christensen (Martin Samuelsen fra 77.), Kevin Martin Krygård – Julius Eskesen, Christos Zafeiris, Mads Sande (Bilal Njie fra 72.) – Alexander Søderlund.Sandefjord – Haugesund 2-2 (0-2)

Eliteserien menn søndag, 30. runde:

Kristiansund – Jerv 1-1, Lillestrøm – HamKam 3-1, Rosenborg – Sarpsborg 2-3, Sandefjord – Haugesund 2-2, Strømsgodset – Bodø/Glimt 2-4, Tromsø – Aalesund 2-2, Viking – Odd 1-1, Vålerenga – Molde 1-2.