Fotball

Kamanzi-magi ga uavgjort for Tromsø mot Aalesund

Aalesund gikk mot seier i Tromsø, men Warren Kamanzi vartet opp med lekkert forarbeid og bidro til 2-2 i serieavslutningen i Eliteserien.

Fem minutter før slutt slo Kamanzi inn til August Mikkelsen, som utlignet for Tromsø med sitt sjuende mål for sesongen. Innlegget var et såkalt rabonaspark og begeistret Alfheim-publikummet i den siste kampen for året.

– Herlig assist. Morsomt, kommenterte Tromsøs Sakarias Opsahl til Discovery.

Kamanzi scoret i tillegg Tromsøs første mål.

Tromsø, som har hatt en god høst og sto med fem strake kamper uten tap, tok føringen. Kamanzi utnyttet slurv i Aalesund-forsvaret og scoret etter elleve minutter. Ni minutter senere utlignet Torbjørn Kallevåg da det oppsto store rom i TIL-forsvaret.

Tidligere Tromsø-spiller Ebiye Moses sendte gjestene i føringen ti minutter før pause etter en strålende målgivende pasning av Simen Rafn. Moses feiret ikke etter scoringen mot klubben han spilte mot i halvannen sesong fram til august.

– Bra sesong

Tromsø startet best og hadde gjennom kampen også mest ball, men fikk trøbbel mot et solid AaFK-forsvar. Skarpe kontringer og effektivitet foran mål hjalp også Lars Arne Nilsens menn, men til slutt klarte de ikke å stå imot.

For Tromsø lå en eventuell 5.-plass i potten. Da måtte Vålerenga og Odd tape sine kamper i tillegg til at alle de tre poengene måtte bli igjen i Tromsø. Det skjedde ikke, og tromsøværingene ble værende på 7.-plass.

– Bra sesong. Vi har utviklet oss masse. Skulle gjerne hatt 5.-plassen, men sju er bra det òg. Vi vil enda høyere neste sesong, sa Tromsøs Mikkelsen til Discovery.

Stolt AaFK-kaptein

Aalesund endte sesongen på solid vis. De sju siste kampene var det kun Bodø/Glimt og Molde som tok flere poeng enn det nyopprykkede laget.

9.-plass ble det til slutt for Aalesund.

– Vi hadde en veldig dårlig periode i midten av sesongen og slet med veldig mye. Vi var sterke i starten, og det viktigste var at vi kom sammen etter den tøffe perioden og avsluttet på ordentlig vis. Det er jeg stolt over, sa kaptein David Fällmann.

---

Kampfakta

Eliteserien, 30. og siste serierunde

Tromsø – Aalesund 2-2 (1-2)

Eliteserien, 3125 tilskuere.

Mål: 1-0 Warren Kamanzi (11), 1-1 Torbjørn Kallevåg (19), 1-2 Ebiye Moses (34), 2-2 August Mikkelsen (84).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Eric Kitolano, Tromsø, Simen Rafn, Simen Bolkan Nordli, Bjørn Martin Kristensen, Aalesund.

Lagene:

Tromsø (3-2-3-2): Jakob Haugaard – Jostein Gundersen, Christophe Psyché, Kent-Are Antonsen – Warren Kamanzi, Lasse Nilsen – Felix Winther (Runar Norheim fra 61.), Sakarias Opsahl, Eric Kitolano – August Mikkelsen, Lasse Nordås.

Aalesund (3-4-3): Sten Grytebust – Kristoffer Barmen, David Fällman, Nikolai Hopland – Simen Rafn, Nenass, Erlend Segberg, John Kitolano – Torbjørn Kallevåg (Kristoffer Ødemarksbakken fra 67.), Ebiye Moses (Bjørn Martin Kristensen fra 67.), Gilbert Koomson (Simen Bolkan Nordli fra 67.).

Eliteserien menn søndag, 30. runde:

Kristiansund – Jerv 1-1, Lillestrøm – HamKam 3-1, Rosenborg – Sarpsborg 2-3, Sandefjord – Haugesund 2-2, Strømsgodset – Bodø/Glimt 2-4, Tromsø – Aalesund 2-2, Viking – Odd 1-1, Vålerenga – Molde 1-2.

---