Bodø/Glimt vendte til seier og skapte sølvfest mot Strømsgodset

Bodø/Glimt gjorde akkurat nok til å slå Strømsgodset 4-2 på bortegress og sikre sølvmedaljen i Eliteserien i siste runde.

Dermed endte en noe ustabil sesong med annenplass for Glimt, som avgjorde sølvkampen mot Rosenborg søndag kveld.

Gjestene presset fram et selvmål av Gustav Valsvik til 1-1, og senere sendte Runar Espejord og Marius Høibråten Glimt i ledelsen.

Amahl Pellegrino la på til 4-2 på tampen. Han er klar toppscorer i Eliteserien med 25 fulltreffere i år.

– Det har vært mye nesten i år. Det ender med sølv. Vi har spilt cupfinale og playoff til Champions League. For en liten klubb som Bodø/Glimt er det egentlig ganske bra, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery.

Spenning

Det lå an til en dramatisk siste serierunde, og for Knutsens lag startet den på ytterst kjedelig vis. Etter en misbrukt Espejord-sjanse scoret Godset på corner etter 13 minutter. Niklas Gunnarsson var frampå og satte inn 1-0 på en retur.

Etter scoringen fulgte et vedvarende Glimt-press, og overtaket skulle gi uttelling til slutt. 40 minutter var spilt da Ulrik Saltnes kom løs på venstrekanten og slo 45 grader ut i Godset-feltet. Der var vertenes kaptein Valsvik uheldig og skled ballen i eget nett.

– Det er sånt som skjer. Jeg hadde mange klareringer inne i femmeteren, og den der treffer kneet mitt og går inn. Uheldig, kommenterte Valsvik overfor Discovery i pausen.

Vendte

I annen omgang fikk Glimt en kanonstart med samme oppskrift som ved 1-1-scoringen. Saltnes slo inn fra dødlinjen, og Espejord kunne sette inn 2-1.

Ledelsen skulle ikke vare veldig lenge. Godset var effektiv på en overgang etter 55 minutter, og Jonatan Braut Brunes fikk overraskende god plass i feltet da han styrte inn 2-2-målet.

Glimts vinnermål kom drøye kvarteret før slutt, og noe typisk slapp Godset inn mål på corner. Marius Høibråten møtte Patrick Bergs innsvinger ved første stolpe og stanget ballen i mål.

Pellegrinos 4-2-mål i det 87. minuttet fjernet enhver tvil om hvor sølvmedaljene skulle ende.

Innbringende sesonger

Glimt har ikke vært like stabil i år som i gullsesongene 2020 og 2021, og de måtte se Molde stikke fra på tabelltoppen allerede i slutten av august.

Samtidig har de kjempet seg opp på annenplassen og klart å beholde den hele veien inn. Dermed blir det sølvmedaljer til Nikita Haikin, Alfons Sampsted og Ola Solbakken, som alle gir seg i klubben etter sesongen.

– Stikker vi fingeren i jorda, så har vi levert solid over fire år nå. Så vi tar det sølvet, sa målscorer Høibråten etter kampen.

---

Eliteserien, 30. og siste runde

Strømsgodset – Bodø/Glimt 2-4 (1-1)

Marienlyst, 5887 tilskuere.

Mål: 1-0 Niklas Gunnarsson (13), 1-1 Gustav Valsvik (selvmål 41), 1-2 Runar Espejord (46), 2-2 Jonatan Braut Brunes (55), 2-3 Marius Høibråten (74), 2-4 Amahl Pellegrino (86).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Jonas Therkelsen, Strømsgodset, Ola Solbakken, Bodø/Glimt.

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars-Christopher Vilsvik (Fabian Holst-Larsen fra 84.), Niklas Gunnarsson (Eirik Blikstad fra 78.), Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard – Johan Hove, Herman Stengel, Jonas Therkelsen (Andreas Skjold fra 84.) – Halldor Stenevik, Jonatan Braut Brunes, Tobias Gulliksen (Albert Thorsen fra 80.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Julian Faye Lund – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Marius Høibråten (Morten Konradsen fra 89.) – Albert Grønbæk (Fredrik Sjøvold fra 69.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Joel Mvuka (Amahl Pellegrino fra 62.), Runar Espejord (Lars-Jørgen Salvesen fra 89.), Ola Solbakken (Nino Zugelj fra 89.).

Eliteserien menn søndag, 30. runde:

Kristiansund – Jerv 1-1, Lillestrøm – HamKam 3-1, Rosenborg – Sarpsborg 2-3, Sandefjord – Haugesund 2-2, Strømsgodset – Bodø/Glimt 2-4, Tromsø – Aalesund 2-2, Viking – Odd 1-1, Vålerenga – Molde 1-2.