Fotball

Sen scoring ødela for Kristiansund mot Sarpsborg: – Blir spenning

Kristiansund var i ferd med å gjøre et lite mirakel, men med en sen utligning til 2-2 for Sarpsborg ødela gjestenes festkveld.

Med seier ville Kristiansund vært oppe på kvalifiseringsplass før siste runde og hatt sin skjebne i egne hender. Nå er laget i stedet poenget bak Sandefjord og trenger hjelp fra Haugesund om laget skal kunne unngå direkte nedrykk.

Kristiansund fikk en brutal start på kampen da Tobias Heintz banket til innenfor 16-meteren. Sean McDermott fikk en hånd på den, men Mikkel Maigaard plukket opp returen og la inn til Steffen Lie Skålevik, som enkelt kunne prikke inn ledelsen.

Men kun få minutter senere vant gjestene et frispark, som ble slått inn i feltet og klarert unna. Returen plukket Amidou Diop opp og banket ballen inn i Sarpsborg-målet fra om lag 20 meter.

Fem minutter før pause ble snuoperasjonen komplett for Kristiansund da Torgil Gjertsen slo en corner mot bakerste stolpe, hvor Dan Peter Ulvestad headet gjestene i ledelsen.

Ødela festen

Dessverre for KBK banket Joachim Soltvedt inn utligningen som spolerte gjestenes festkveld 14 minutter før full tid. Dermed er KBK avhengig av hjemmeseier over Jerv i siste serierunde, samtidig som Sandefjord avgir poeng hjemme mot Haugesund.

– For vår del blir det for mye kaving og stressing. Sarpsborg er et godt lag når de spiller som de gjør i dag. Jeg synes egentlig de var best, men det er surt at vi ikke klarte å holde ut, sa Ulvestad etter kampslutt.

Med tre nye poeng hadde Kristiansund vært i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene. Klarer laget å holde plassen, vil det ifølge VGs statistikkguru, Geir Juva, være tidenes snuoperasjon i Eliteserien.

– Det blir spenning, men for vår del er det bare seier som gjelder på hjemmebane. Det må vi ha fokus på. Gjør vi jobben, så er det ikke noe annet vi kan gjøre. Vi får se hvordan det går, fortsatte Ulvestad.

Formen i favør

KBK vant sin første kamp for sesongen i den 15. serierunden. Da sto de med kun fem fattige poeng og var soleklar tabelljumbo.

Det er riktignok overraskende mye som peker i favør Christian Michelsens menn før den siste serierunden. KBK har tatt 17 poeng på sine siste 14 kamper. Samtidig har ikke Sandefjord klart å vinne en eneste kamp siden 2-0-seieren hjemme over nettopp KBK 27. juli.

Siden den tid har Sandefjord falt fra 8.-plass ned til 14., og de har kun tatt tre fattige poeng i de siste 14 serierundene.

---

Kampfakta

Eliteserien, runde 29

Sarpsborg – Kristiansund 2-2 (1-2)

Sarpsborg stadion, 4101 tilskuere

Mål: 1-0 Steffen Lie Skålevik (20), 1-1 Amidou Diop (22), 1-2 Dan Peter Ulvestad (44), 2-2 Joachim Soltvedt (75).

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Simon Tibbling, Victor Torp, Sarpsborg, Brynjólfur Willumsson, Kristiansund.

Sarpsborg (4-2-3-1): Anders Kristiansen – Eirik Wichne (Ole Jørgen Halvorsen fra 59.), Serge-Junior Ngouali, Anders Hagelskjær, Joachim Soltvedt – Anton Salétros, Simon Tibbling (Victor Torp fra 60.) – Mikkel Maigaard, Steffen Lie Skålevik (Kristian Fardal Opseth fra 56.), Tobias Heintz – Gustav Engvall (Guillermo Molins fra 56.).

Kristiansund (3-2-3-2): Sean McDermott – Sebastian Jarl, Dan Peter Ulvestad, Max Normann Williamsen (Aliou Coly fra 45.) – Snorre Strand Nilsen, Torgil Gjertsen (Pawel Chrupalla fra 76.) – Liridon Kalludra (Amin Askar fra 71.), Andreas Hopmark, Amidou Diop – Brynjólfur Willumsson (Henrik Gjesdal fra 90.), Faris Pemi (Bendik Bye fra 46.).

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: