Molde fortsatte rekordrekka mot seiersløse Sandefjord

Sandefjord må fortsatt frykte for eliteserieplassen etter at laget tapte 1-2 borte for seriemester Molde i nest siste runde søndag.

Bare ett poeng skiller til Kristiansund på nedrykksplass, og Sandefjord kan bli nødt til å slå Haugesund hjemme i siste runde for å holde unna.

Molde fikk alt annet enn en drømmestart på kampen da Birk Risa måtte av banen med skade etter kun 22 minutter.

Likevel var det gjestene som tok ledelsen etter tre minutter. Sandefjords Jesper Taaje rev ned David Datro Fofana inne i 16-meteren, og dommeren blåste for straffe. Fofana gikk fram til krittmerket og satte straffen iskaldt nede i hjørnet til høyre for Jacob Storevik.

20 minutter inn i 2. omgang utlignet Albin Winbo med en kanonkule inn i nettet bak Olivier Pettersen i Molde-målet.

Dessverre for gjestene holdt ikke det resultatet i mer enn to minutter før Magnus Wolff Eikrem sendte vertene tilbake i ledelsen.

Hard kamp i bunnen

Gjestenes tap og Kristiansunds uavgjort borte mot Sarpsborg gjør at det kun skiller ett poeng mellom lagene i kampen om kvalifiseringsplassen.

– Vi er skuffet over at vi tapte, men at den andre kampen endte uavgjort er gode nyheter. Det er fortsatt helt opp til oss. Vi går «all in» for tre poeng. Det er bare det som gjelder. Vi står samlet om dette. Det ville vært utrolig deilig å sikre kvalifisering i siste kamp, sa Mohamed Ofkir til Discovery.

Sandefjord er nå avhengig av at Kristiansund enten taper eller spiller uavgjort hjemme mot nedrykksklare Jerv, hvis de ikke selv klarer å vinne hjemme mot Haugesund. Det vil i så fall være deres første seier siden 27. juli.

– Jeg synes egentlig vi presterer bra ute her. Vi skulle gjerne fått med oss et poeng, men Molde er et utrolig godt lag. Med denne prestasjonen tror jeg vi skal klare å ta Haugesund, sa Taaje til rettighetshaveren.

Ellevill seiersrekke

Seieren var Moldes 16. strake siden uavgjortkampen mot Jerv i sommer. Det siste tapet i Eliteserien for årets seriemester kom mot Viking 7. mai i år.

Den gamle seiersrekorden sto Lillestrøm for med elleve strake triumfer i 1986. Søndagens seier sendte Molde opp på 75 poeng, fire poeng foran klubbens egen poengrekord da serien ble vunnet i 2014.

I siste serierunde gjester Molde hovedstaden og Vålerenga.

---

Eliteserien, runde 29

Molde – Sandefjord 2-1 (1-0)

Aker Stadion, 7306 tilskuere.

Mål: 1-0 David Fofana (str. 26), 1-1 Albin Winbo (63), 2-1 Magnus Wolff Eikrem (65).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier.

Gult kort: Jesper Taaje, Harmeet Singh, Fréderic Bikoro, Sandefjord.

Molde (3-2-3-2): Oliver Petersen – Benjamin Tiedemann Hansen, Eirik Haugan, Birk Risa (Emil Breivik fra 21.) – Erling Knudtzon (Sivert Mannsverk fra 33.), Mathias Løvik – Kristian Eriksen, Etzaz Hussain (Johan Bakke fra 69.), Magnus Grødem (Markus André Kaasa fra 69.) – Magnus Wolff Eikrem (Ola Brynhildsen fra 69.), David Fofana.

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Fredrik Pålerud, Jesper Taaje, Quint Jansen, Ian Smeulers (Mats Haakenstad fra 87.) – Rufo (Fréderic Bikoro fra 87.), William Kurtovic, Albin Winbo (Harmeet Singh fra 73.) – Deyver Vega (Franklin Nyenetue fra 87.), Alexander Ruud Tveter, Mohamed Ofkir.