Glimts Europa-rekke røk i tap for Arsenal: – Vi fortjente mer

Bodø/Glimt fikk ikke revansj mot Arsenal og tapte 0-1 i europaligaen torsdag. Dermed røk superrekken på 14 seirer på rad på hjemmebane i Europa-sammenheng.

Før kampen hadde ikke Glimt tapt eller spilt uavgjort på hjemmebane i Europa siden 2-3-nederlaget for Legia Warszawa i mesterligakvalifiseringen i juli i fjor. Siden den gang hadde Aspmyra vært et fort. 14 av 14 kamper endte med seier, deriblant to triumfer mot den italienske storklubben Roma (6-1 og 2-1).

Torsdag ble det tap mot den kanskje største motstanderen i det nordnorske eventyret i nyere tid. Det var likevel et Glimt-lag som yppet seg og skapte flere store muligheter.

– Jeg sitter med en veldig god følelse. Den prestasjonen vi gjør i dag er på et helt annet nivå enn for en uke siden. Det er selvfølgelig forskjell på hjemme- og bortebane, men jeg synes ærlig og oppriktig at vi fortjente å få med oss noe. Vi kom til nok muligheter, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Viaplay.

– Det koker for mye i avgjørende øyeblikk, konstaterte Knutsen.

Skuffet Espejord

Spiss Runar Espejord var blant dem som kom til store sjanser uten å lykkes.

– Nå har jeg veldig blandede følelser. Alt i alt gjør vi en ganske OK kamp, men så slet jeg med å få den (ballen) under tverrliggeren. Det ville seg bare ikke helt, sa Espejord.

Kampen markerte comeback for Arsenal-kaptein Martin Ødegaard på Aspmyra. 20. september 2014 var han en del av et Strømsgodset-lag som slo Glimt 4-0. I den kampen herjet han som 15-åring og bidro med to flotte målgivende pasninger.

Torsdag var 23-åringen med fra start på kjent underlag, og selv om det ble tøft, vant Arsenal over de gulkledde på kunstgresset. Bukayo Saka scoret kampens eneste mål i ruskete høstvær i Bodø. Ødegaard fikk snaut 70 minutter på banen.

– Mange ting man må justere

Foran kampen var Arsenal-leiren klar på at de ikke fryktet kunstgresset, men etter kampslutt måtte Ødegaard peke på forskjellene.

– Vi vet de er gode hjemme, og det er et litt annet spill på den banen her, såpass ærlig må jeg være. Det er mange ting man må justere, sa nordmannen og la til:

– Vi vant, og det er det som var viktig i dag.

Glimt kjemper etter alle solemerker med PSV Eindhoven om 2.-plassen bak Arsenal i gruppen. I neste runde er Ole Selnæs og Zürich motstander på bortebane. Glimt vant det første oppgjøret mellom lagene med 2-1. Arsenal spiller mot PSV de to neste kampene, etter at den første kampen mellom lagene ble utsatt i forbindelse med dronning Elizabeths begravelse.

Glimt er trolig avhengig av at Arsenal vinner begge kampene mot PSV de om de skal ha håp om avansement før de selv møter PSV på hjemmebane i siste runde. Lagene spilte 1-1 i Nederland.

Jevnspilt

Glimt ble utspilt i London forrige uke, men var mer med i torsdagens kamp. Arsenal-manager Mikel Arteta viste med lagoppstillingen at han ikke ville gå på samme smell som José Mourinho og Roma gjorde i conferenceligaen forrige sesong.

I tillegg til at Ødegaard startet, var det fire andre som har vært så å si faste på laget som leder Premier League. Arteta byttet sju spillere fra seieren over Liverpool i helgen, men det var intet B-lag som entret banen i Bodø.

Etter en jevn start på kampen tok Arsenal ledelsen etter 24 minutter. Saka spilte en flott vegg med Albert Sambi Lokonga, og engelskmannen var litt heldig da blokkeringen til Marius Høibråten kom tilbake i brystkassa, og ballen gikk i nettet bak en utspilt Nikita Haikin.

Fem minutter senere kom Amahl Pellegrino gjennom, mens toppscoreren i hjemlig liga avsluttet utenfor under press. Tidlig i 2. omgang kom samme mann til en god mulighet, men Arsenal-keeper Matt Turner gjorde en god redning.

Hjemmelaget kom til flere gode muligheter, men da verken Espejord eller Ola Solbakken fikk ballen innenfor stengene, endte det med tap.