Fotball

KBK holdt til uavgjort mot Odd: – I den situasjonen vi er, må vi ha tre poeng

Odd står med sju strake kamper uten tap i Eliteserien. På hjemmebane spilte de sin første uavgjort for sesongen da det endte 1-1 mot Kristiansund.

Kristiansund ligger nest nederst med kun 18 poeng. Det er fem poeng opp til Sandefjord på kvalifiseringsplassen.

– I den situasjonen vi er, må vi ha tre poeng. Vi tar ikke innpå så veldig mye selv om de tapte, sa Sander Kartum til Discovery etter kampen.

KBK tok sitt femte poeng på bortebane denne sesongen, men det er på hjemmebane at Kristiansund har vært skarpest den siste perioden.

– Vi må bare krige på og fortsette. Vi har fem kamper igjen. Tre av dem er på hjemmebane, så vi må bare stå på videre.

Odd står med 35 poeng etter kampen mot Kristiansund.

Straffe

I skadefraværet til Faris Pemi sto Bendik Bye fram og sendte Kristiansund i føringen. Han kom først på en bakromspasning fra Kartum, rundet en utspilt Leopold Wahlstedt og avsluttet i det åpne målet.

Etter en drøy halvtime ble Conrad Wallem lagt i bakken av Sean McDermott inne i 16-meteren. Milan Jevtovic gikk fram for å ta straffesparket og satte ballen til venstre i mål. McDermott gikk riktig vei, men rakk ikke fram.

– Jeg syntes det ikke er straffe. Han bare venter på touchen. Jeg syntes det er drit billig, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen.

Svak kamp

Begge lag hadde sine sjanser til å sikre seg alle tre poengene, men klarte ikke å sette ballen i mål flere ganger. Dermed endte det 1-1 i Skien.

– Jeg savnet det vedvarende trykket som vi i perioder klarer å ha, men ikke gjennom hele kampen. Det var ikke helt skarpt nok i de avgjørende situasjonene, sa Odd-trener Paco Johansen.

– Det var en kamp som bare ville vært god om det endte med seier. Det tror jeg gjelder for begge lag. Det var en dårlig fotballkamp, fortsetter Johansen.

Odd gjester Tromsø i neste runde, mens Kristiansund får besøk av Haugesund.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 25

Odd – Kristiansund 1-1 (1-1)

Skagerak Arena, 3721 tilskuere

Mål: 0-1 Bendik Bye (16), 1-1 Milan Jevtovic (27).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Conrad Wallem, Odd, Henrik Gjesdal, Kristiansund.

Lagene:

Odd (4-3-3): Leopold Wahlstedt – Espen Ruud, Odin Bjørtuft (Ivan Mesik fra 76.), Steffen Hagen, Gilli Rólantsson – Filip Rønningen Jørgensen, Solomon Owusu, Vebjørn Hoff (Philipp Zulechner fra 75.) – Conrad Wallem, Mikael Ingebrigtsen (Dennis Gjengaar fra 85.), Milan Jevtovic (Syver Aas fra 65.).

Kristiansund (3-2-3-2): Sean McDermott – Max Normann Williamsen (Aliou Coly fra 85.), Dan Peter Ulvestad, Sebastian Jarl (Henrik Gjesdal fra 34.) – Snorre Strand Nilsen, Torgil Gjertsen – Liridon Kalludra (Pawel Chrupalla fra 77.), Amidou Diop, Sander Kartum – Bendik Bye, Brynjólfur Willumsson (Amin Askar fra 77.).

---

Mer fra Dagsavisen