Fotball

Braut Brunes åpnet målkontoen i Godset før TIL snudde til seier: – Veldig surt

Jonatan Braut Brunes scoret sitt første mål for Strømsgodset da laget tapte 1-2 hjemme for Tromsø i Eliteserien søndag kveld.

Lars-Christopher Vilsvik sendte en fantastisk pasning inn i feltet til Braut Brunes, som headet inn sitt første mål for drammenserne på ekte Braut-vis.

22-åringen gjorde overgang til Godset i starten til august, men har slitt i starten på karrien i Drammen. Erling Braut Haalands fetter sto uten mål etter to kamper fra start og fem innhopp, før søndagens kamp.

– Ja, den var fin den. Bra legg av Vilsvik, men vi skulle hatt noen flere. Vi må fortsette, sa Brunes til Discovery i pausen.

Vertene nærmest bombarderte Tromsø med sjanser i minuttene etter målet. Halldor Stenevik rotet bort en sjanse på corner før Brunes bommet alene med keeper.

Da var det i stedet August Mikkelsen som banket kampens andre mål i nota. Unggutten dro seg inn i feltet og limte ballen helt nede i stolperoten til venstre for Viljar Myhra.

– Det var en fin scoring, og det var deilig å få 1-1. Vi ga dem mye, så vi må opp et par knepp det i 2. omgang, sa Mikkelsen.

– Ville ikke bli matchvinner

Etter hvilen fortsatte vertene å skape store sjanser, men igjen var det gjestene som var mest effektive. Tre minutter før full tid gjorde Eric Kitolano snuoperasjonen komplett da han banket inn returen etter et skudd fra Runar Nordheim.

– Jeg er glad i å spille på Marienlyst, så det var deilig. Vi hadde noen sjanser imot i starten, men så spiste vi oss inn i kampen. Vi hadde noen sjanser vi også. Jeg hadde en stor en på slutten, og heldigvis klarte jeg å sette den, sa Kitolano og fortsatte humoristisk:

– Nordheim ville ikke bli matchvinner i dag, så det var greit at han ga den til meg.

Sløste bort seieren

Både Godset-kaptein Gustav Valsvik og Godset-trener Håkon Wibe-Lund var tydelig skuffet over blåtrøyenes sjansesløseri.

– Vi er med hele kampen, og det vi er som skaper sjansene. Vi er ikke effektive nok foran mål. Vi kunne fort ha ledet 4-0 til pause, men Tromsø er dødelig effektive når de får muligheten. Vi skulle hatt tre poeng. Det er brutalt, sa Valsvik til Discovery.

– Det er surt, veldig surt. En kamp vi bør få mer ut av, synes jeg. I dag føler jeg vi produserer mer enn nok til å vinne, men vi får ikke scoringene, dessverre, tilføyde Wibe-Lund.

Tromsø-trener Gaute Helstrup mente derimot at gjestene kom seg mer og mer inn i kampen og fortjente å vinne til slutt.

– Det ble bedre og bedre det her, og det endte lykkelig. Et fint eventyr, sa Helstrup.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 25

Strømsgodset – Tromsø 1-2 (1-1)

4698 tilskuere

Mål: 1-0 Jonatan Braut Brunes (10), 1-1 August Mikkelsen (27), 1-2 Eric Kitolano (86).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Lars-Christopher Vilsvik, Halldor Stenevik, Strømsgodset, Lasse Nilsen, Tromsø.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars-Christopher Vilsvik (Sondre Fosnæss Hanssen fra 82.), Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard – Johan Hove, Jack Ipalibo (Ole Enersen fra 48.), Herman Stengel – Halldor Stenevik, Jonatan Braut Brunes (Jonas Therkelsen fra 75.), Fred Friday.

Tromsø (3-2-3-2): Jakob Haugaard – Kent-Are Antonsen, Christophe Psyché, Anders Jenssen (Casper Øyvann fra 75.) – Warren Kamanzi, Lasse Nilsen (Runar Norheim fra 71.) – Sakarias Opsahl, Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano – Lasse Nordås (Jasse Tuominen fra 71.), August Mikkelsen (Felix Winther fra 65.).

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: