Reiten hjalp Chelsea å vende til seier i utsatt byderby

Chelseas kvinnelag kom tidlig under i det utsatte byderbyet mot West Ham, men Guro Reiten hjalp laget å vende til 3-1-seier.

Den norske landslagsstjernen hadde assist på Fran Kirbys utligningsmål i slutten av første omgang og var involvert også i Sam Kerrs ledermål i den andre omgangen.

Dagny Brynjarsdottir nikket West Ham i en tidlig ledelse på hjørnespark mens Kerr sto passiv ved siden av henne. Senere skulle Chelsea vise offensiv kompetanse på hjørnespark, og Kerr fikk sitt første mål på sesongen på et av dem.

Den engelske landslagsstopperen Millie Bright stusset inn 3-1 på nok et hjørnespark.

Chelsea dominerte kampen, men slet med å omsette sjansene i mål før pause. Kerr hadde blant annet skudd i begge målstolpene, og Reiten hadde en avslutning rett utenfor.

Vendingen

I det 40. minutt løp Reiten opp en ball og slo skrått ut fra dødlinja. Kirby tok rolig ned innlegget og skjøt i hjørnet på halv volley. Dermed sto det 1-1 til pause.

I det 58. minutt ble en Chelsea-corner klarert, men Reiten nikket ballen inn i feltet igjen. Kirby flikket den videre, før kaptein Magdalena Eriksson kriget den fram til Kerr. Hun satte 2-1 fra kloss hold.

Fire minutter senere ble Katerina Svitkovas hjørnespark stusset inn av Bright, og kampen var avgjort.

Straffemiss

Chelsea kunne fått en større seier. Lauren James fikk straffe da hun ble felt av Lucy Parker. Hun tok det selv, men Mackenzie Arnold i West Ham-målet reddet.

Reiten ble byttet ut i det 72. minutt. Maren Mjelde, som scoret i helgens 2-0-seier over Manchester City, var ikke i Chelsea-troppen onsdag.

Thea Kyvåg ble byttet inn for West Ham i det 69. minutt.

Kampen skulle vært del av åpningsrunden i superligaen, men ble i likhet av de øvrige utsatt på grunn av dronning Elizabeths død. Kampen var planlagt spilt på Stamford Bridge for et stort publikum, men onsdag gikk den på Chelsea-kvinnenes vanlige hjemmebane Kingsmeadow.

---

England superligaen kvinner onsdag, fra 1. runde:

Chelsea – West Ham 3-1 (1-1)

Kingsmeadow, London

Mål: 0-1 Dagný Brynjarsdóttir (3), 1-1 Fran Kirby (40), 2-1 Sam Kerr (58), 3-1 Millie Bright (62).

Guro Reiten spilte 72 minutter for Chelsea, Thea Kyvåg spilte 21 minutter som innbytter for West Ham.