Fotball

Fotballdommer raser mot netthets – mener det ødelegger rekrutteringen

Bundesliga-dommer Felix Zwayer mener hat mot dommere i sosiale medier påvirker unge lovende talenter.

– Hvordan skal vi tiltrekke oss unge mennesker hvis folk går over styr om dommere i sosiale medier helg etter helg uten å være objektive? Det er ikke spesielt sexy. Unge mennesker er derfor ikke interessert i jobben, sier Zwayer.

Dommeren har bevisst tatt avstand fra sosiale medier.

– Da jeg begynte i 1994, var det omkring 80.000 dommere i Tyskland. I dag er vi omtrent halvparten. Du kan fortsette å regne og lure på hvor lenge det fortsatt vil være amatørfotball med dommere. Utviklingen er ødeleggende.

Sist sesong mottok Zwayer selv hatmeldinger og en drapstrussel etter å ha dømt en kamp mellom Borussia Dortmund og Bayern München.