Everton tok sin første trepoenger – West Ham sliter fortsatt

(Everton - West Ham 1-0). Everton slo West Ham 1-0 og tok sesongens første seier i Premier League. For West Ham går det fortsatt tungt. Laget er på nedrykksplass med fem tap.

Etter å ha åpnet med to tap hadde Everton spilt uavgjort i sine fire siste kamper. Søndagens seier kan være vendepunktet for Frank Lampards lag, som rykket tre plasser opp til 13.-plass.

Særlige farligheter ble det aldri i 1. omgang, selv om hjemmelaget satte inn et visst trykk mot slutten av en omgang som bar preg av to lag som var flinke defensivt og hvor dødballene florerte.

Etter 52 minutter løsnet det for hjemmelaget. Neal Maupay fikk ballen i beina like utenfor 16-meteren. Franskmannen fikk vendt seg og banket inn 1-0-målet.

Etter 73 minutter satte hjemmepublikummet nærmest hjertet i halsen da innbytter Said Benrahmas skudd traff innsiden av stolpen og spratt ut. En annen innbytter, Maxwell Cornet, fikk en flott mulighet mot slutten av kampen da han tilsynelatende kom alene mot mål, men backen Nathan Patterson kom til i siste sekund slik at Cornet fikk for skrå vinkel på avslutningen sin.

Gjestene hadde også noen giftige muligheter i overtiden, men Asmir Begovic holdt buret rent.

West Ham og David Moyes har en seier og en uavgjort etter å ha startet sesongen med tre strake tap.

Moyes var tilbake på Goodison Park hvor han hadde ansvaret i elleve suksessfulle år fra 2002 til 2013. West Ham-skuta har han styrt siden november 2017.