Tannløst Aalesund med selvmål i hjemmetap: – Noe av det verste jeg har vært med på

Sarpsborg 08 har funnet høstformen og slo Aalesund 3-1 borte i Eliteserien i fotball søndag.

Hjemmelaget presterte svært svakt og fikk som det fortjente.

Etter åtte strake tap har Sarpsborg 08 tatt to seirer på rad. Det gjør at laget er borte fra nedrykksplass og oppe à poeng (25) med Aalesund.

Sarpingene vant avslutningsstatistikken hele 9-0 i førsteomgangen i Ålesund.

Danske Mikkel Maigaard scoret på et fint skudd etter et godt angrep av gjestene. Da var kampen 24 minutter gammel.

Petar Golubovics klareringsforsøk på et innlegg fra Tobias Heintz endte med et selvmål og 0-2 rett før pause.

AaFK fortsetter å slite på hjemmebane. Der har ikke laget vunnet siden 2-1-kampen mot Strømsgodset 3. juli.

Selvkritikk

– Noe av det dårligste jeg har vært med på, sa Aalesund-forsvarer Simen Rafn til Eurosport i pausen søndag.

Simon Tibbling ordnet 0-3 med et skudd fra inne i 16-meteren.

– Jeg synes skuddet så fint ut. Det var en ny viktig seier for oss, sa Tibbling til Eurosport etter å ha sett sin scoring.

Ebiye Moses reduserte fra kort hold da det gjensto vel et kvarter av ordinær tid.

Seier nummer fire

Seieren var Sarpsborg 08s fjerde på bortebane denne sesongen. Tidligere i år ble Kristiansund (2-3), Tromsø (0-5) og Jerv (0-5) slått.

AaFK har igjen flere av lagene som ligger langt nede på tabellen.

Tabelltopp Molde borte er Aalesunds neste motstander. Kampen spilles søndag. Sarpsborg 08 skal i aksjon samme kveld hjemme mot tabelljumbo Jerv.

---

Eliteserien, runde 22

Aalesund – Sarpsborg 1-3 (0-2)

Color Line Stadion, 4933 tilskuere.

Mål: 0-1 Mikkel Maigaard (23), 0-2 Petar Golubovic (selvmål 43), 0-3 Simon Tibbling (55), 1-3 Ebiye Moses (73).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden.

Gult kort: Nenass, Petar Golubovic, Aalesund, Gustav Engvall, Anders Kristiansen, Sarpsborg.

Aalesund (4-3-3): Sten Grytebust – Petar Golubovic, Besim Serbecic, Alexander Juel Andersen (David Fällman fra 35.), Simen Rafn – Fredrik Haugen (Kristoffer Ødemarksbakken fra 45.), Kristoffer Barmen (Erlend Segberg fra 45.), Nenass – Gilbert Koomson (Bjørn Martin Kristensen fra 81.), Ebiye Moses, Simen Bolkan Nordli (John Kitolano fra 71.).

Sarpsborg (4-2-3-1): Anders Kristiansen – Eirik Wichne, Magnar Ødegaard, Anders Hagelskjær, Joachim Thomassen (Joachim Soltvedt fra 76.) – Serge-Junior Ngouali, Victor Torp (Martin Høyland fra 76.) – Mikkel Maigaard, Simon Tibbling (Steffen Lie Skålevik fra 65.), Tobias Heintz (Ole Jørgen Halvorsen fra 79.) – Gustav Engvall.