Molde satte klubbrekord etter sent drama mot Jerv: – Viser karakter

Serieleder Molde reddet seg til 4-2-seier over Jerv borte etter hektiske sluttminutter i Eliteserien i fotball. David Fofana ble matchvinner.

Molde fikset klubbrekord med ni strake seirer i serien, men levde farlig i sluttfasen. Jervs 2-2-utlikning kom ved John Olav Norheim etter 86 minutter. Så avgjorde Moldes innbytter Fofana med to mål på tampen.

Han var tilbake etter sykdom de siste dagene. Fofana beholdt roen ute på banen og sikret nok en MFK-seier.

– Vi viser karakter nok en gang og fortjener å ligge der vi ligger, sa Ola Brynhildsen til Eurosport.

Molde har ti poengs ledelse ned til Lillestrøm på andreplass med åtte kamper igjen av sesongen.

Femte gull

MFK står allerede med en hånd på sitt femte seriemesterskap etter gull i 2011, 2012, 2014 og 2019. Klubben er samtidig inne i en hektisk periode. Torsdag venter bortekamp mot Djurgården i conferenceligaen.

Kristiansunds 3-2-seier over Vålerenga gjorde at Jerv forsvant helt til bunns på tabellen søndag.

Molde trykket Jerv tilbake på banen fra start og dominerte stort det første snaue kvarteret. Men det var Jerv som kom nærmest scoring. Ask Tjærandsen-Skau traff tverrliggeren med et skudd fra 17 meter.

Like før pause scoret Markus André Kaasa for Molde. Telemarkingen utnyttet en corner fra Magnus Wolff Eikrem og skjøt fra ti-elleve meters hold. Det førte til Kaasas sjuende scoring i Eliteserien i år.

Ledelsen var svært fortjent etter et overlegent overtak spillemessig i så godt som hele omgangen for Molde.

Brynhildsen-treffer

Det tok ikke lange tiden i 2.-omgangen før Brynhildsen løp over halve banen og løftet inn 0-2.

Hjemmelaget fikk håp etter 81 minutter etter et selvmål fra Mathias Løvik.

For Jerv begynner det virkelig å haste om laget skal komme seg bort fra nedrykksplassen. Tapet mot Molde var det niende på de ti siste seriekampene siden 10. juli.

– Vi var litt mer på utover i kampen. Dessverre ble det ikke poeng av det, sa Jervs Norheim.

Jerv møter Sarpsborg 08 borte i neste kamp søndag. Samme dag spiller Molde hjemme mot Aalesund.

---

Eliteserien, runde 22

Jerv – Molde 2-4 (0-1)

Levermyr

Mål: 0-1 Markus André Kaasa (41), 0-2 Ola Brynhildsen (51), 1-2 Mathias Løvik (selvmål 81), 2-2 John Olav Norheim (85), 2-3 David Fofana (88), 2-4 Fofana (90).

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg.

Gult kort: Benjamin Tiedemann Hansen, Oliver Petersen, Molde.

Jerv (3-4-3): Øystein Øvretveit – Dylan Mboumbouni (Mathias Haarup fra 67.), John Olav Norheim, Henrik Bredeli – Torje Wichne, Ask Tjærandsen-Skau, Mathias Wichmann (Felix Schröter fra 80.), Iman Mafi (Amadou Diallo fra 80.) – Jeremy Cijntje (Erik Brenden fra 45.), Peter Wilson (Erlend Hustad fra 67.), Daniel Håkans.

Molde (3-2-3-2): Oliver Petersen – Benjamin Tiedemann Hansen (Martin Bjørnbak fra 83.), Eirik Haugan, Birk Risa – Martin Linnes (Mathis Bolly fra 73.), Erling Knudtzon (Mathias Løvik fra 45.) – Kristian Eriksen, Sivert Mannsverk, Markus André Kaasa (David Fofana fra 85.) – Magnus Wolff Eikrem (Magnus Grødem fra 73.), Ola Brynhildsen.