Faris-dobbel ga KBKs første hjemmeseier mot Viking

Faris Pemi (22) fikk inn sine to første mål etter comebacket i Kristiansund. Det ga 2-1 over formsvake Viking og et ørlite håp for Eliteseriens jumbolag.

Med ti runder igjen er KBK ni poeng bak Sarpsborg på kvalifiseringsplassen. Ni av nordmøringenes ti poeng har kommet i løpet av de fem siste ukene. Fortsetter oppsvinget utover høsten, kan det likevel bli en spennende høst på Kristiansund stadion.

Ledermålet kom etter 17 minutter på en corner. Viking greide ikke å klarere unna, og til slutt kunne Faris Pemi stange inn ballen. Det var kamerunerens første scoring etter at han i sommer kom tilbake fra et ti måneder langt låneopphold i dansk fotball.

Samme mann gjorde 2-1 kort tid før hvilen. Han fikk ballen på kanten av 16-meteren og avsluttet pent i det lengste hjørnet.

Holdt unna

To minutter tidligere hadde Zlatko Tripic utlignet fra straffemerket. Han falt i bakken etter en duell med Sebastian Jarl.

– Han gikk rett inn i føttene mine, og jeg mistet balansen. Det kan godt være at det var lett, men kontakt var det, sa Tripic til Discovery i pausen.

Viking dominerte banespillet i 2. omgang, men slet med å skape sjanser. KBK jobbet hardt og lyktes med å senke tempoet. Hjemmelaget har i år ofte rotet bort en ledelse, men onsdag holdt det helt inn.

Seieren var KBKs første foran eget publikum siden fjorårets serieavslutning 12. desember.

Brutal formsvikt

Viking har gjennom sommeren ramlet helt ut av medaljestriden. Rogalendingene har kun vunnet to av sine tolv siste oppgjør i Eliteserien og ligger på 6.-plass.

I fjor var de landets tredje beste lag.

En ny hjemmekamp venter Kristiansund til helgen. Søndag tar de imot 13.-plasserte Sandefjord, mens Viking får et tøft bortemøte med Rosenborg samme kveld.