17-åring ble Tromsø-helt i debuten fra start mot Godset

Runar Norheim (17) ble dagens mann i Tromsøs 1-0-seier over Strømsgodset. De tre poengene gir pusterom til lagene nedover på eliteserietabellen.

Det var Norheims første TIL-kamp fra start. Tidligere hadde han bare spilt 22 minutter fordelt på to innhopp i årets sesong.

Tromsø står med 27 poeng og har klatret opp til 8.-plass. Det er åtte poeng ned til Sarpsborg på kvalifiseringsplass.

Unggutten brukte bare seks minutter på å vise seg fram. Han løp seg fri i feltet og satte inn 1-0 etter et presist innlegg fra Niklas Vesterlund. Norheim jublet, tok seg til ansiktet og så ut til å være litt sjokkert før han løp bort til fansen.

Stopp for Godset

Tenåringen ble klappet av banen etter 70 minutter. Derfra og ut var Strømsgodset mer med i oppgjøret på jakt etter et poeng, men TIL holdt unna.

Tromsøværingene har kun ett tap på de sju siste kampene i Eliteserien og plasserer seg like bak Strømsgodset på tabellen.

Godset kom til Tromsø med elleve scorede mål på de tre siste seriekampene, men på Alfheim sa det stopp. Drammenserne hadde kun ett skudd på mål.

Tromsø var stort sett det beste laget i første omgang. Strømsgodset, som kom fra en uavgjort mot Sandefjord i helgen, hadde lite å stille opp med.

Fjerde strake

Bodø/Glimts lånespiller Lasse Nordås satte en ball i mål for TIL, men det ble korrekt avvinket for offside. Etter en halvtime avsluttet han rett på Godset-keeper Viljar Myhra.

Etter hvilen kom Strømsgodset seg til flere muligheter, men uten å lykkes. Tromsø fortsatte på sin side å produsere sjanser, men kampen hadde ikke flere mål i seg, og Tromsø kunne notere seg for sin fjerde strake hjemmeseier.

Kampen skulle vært spilt midt i juli, men pilotstreiken satte en stopper for det. TIL møter Haugesund borte i neste runde, mens Strømsgodset tar imot Aalesund.