Fotball

Pedersen klar for HamKam-comeback: – Veldig klar for å bidra

Marcus Pedersen returnerer til Eliteserien og barndomsklubben HamKam. Han spiller i første omgang i Kamma ut inneværende sesong.

Pedersen har vært klubbløs siden november i fjor og har den siste tiden trent med laget. Torsdag formiddag opplyste Kamma-trener Jakob Michelsen til TV 2 at spissen hadde signert.

Siden kom bekreftelsen også fra klubben.

– Marcus er en veldig god venn av klubben og en ekte HamKam-gutt som har hatt mange fine stunder her. Vi håper vi kan få Marcus tilbake i form så han kan hjelpe oss, sier Michelsen.

Spissen har signert en kontrakt som varer ut inneværende sesong, opplyser klubben på sine nettsider.

– Jeg er veldig happy med å være tilbake. Jeg er veldig klar for å bidra på nytt, sier Pedersen.

– Jeg gleder meg til å spille på Briskeby i Eliteserien. Det var noe som var planen sist, at vi skulle opp etter hvert. Nå har det skjedd. Og så synes jeg at HamKam hører hjemme i Eliteserien, fortsetter angrepsspilleren.

– HamKam-gutt

Pedersen uttalte seg positivt til Hamar Arbeiderblad om en potensiell overgang etter onsdagens trening.

– Jeg er HamKam-gutt. Det er her jeg kommer fra. Her startet alt, og jeg har kommet tilbake én gang allerede. Ting ligger bedre til rette her enn andre steder, sa den tidligere Vålerenga- og Strømsgodset-spissen.

Selv om spissen er oppvokst i HamKam, ble det ikke alftor mange kamper for A-laget før overgangen til Strømsgodset i 2009.

Utlånsmaraton

Deretter ble han solgt til nederlandske Vitesse i august 2010. Derfra ble han lånt ut til både Odense, Vålerenga og den engelske klubben Barnsley, før han returnerte til Norge og Brann i 2014.

Videre ble det et nytt opphold i både Strømsgodset og HamKam før turen gikk til Tyrkia. Der har han spilt for Ankaraspor og Tuzlaspor. I november i fjor terminterte han kontrakten med sistnevnte.

Nå skal Pedersen jobbe for at HamKam beholder plassen i Eliteserien. Klubben ligger på 13.-plass etter 17 spilteserierunder, og har Tromsø bak seg på à poeng med en kamp mindre spilt.

– Nå handler det om å bygge Marcus opp og ha tålmodighet. Men vi er sikre på at Marcus kan hjelpe oss i jakten på å nå vår målsetning om å spille Eliteserien i 2023, sier Michelsen til klubbens nettsider.

Dette er fotballspilleren Marcus Pedersen:

* Navn: Marcus Pedersen.

* Alder: 32 år (født 8. juni 1990).

* Posisjon: Spiss

* Klubb: HamKam

* Tidligere klubber: HamKam (2005-08), Strømsgodset (2009-10), Vitesse (2010-14), Vålerenga på lån (2012), OB på lån (2012-13), Barnsley på lån (2013-14), Brann (2014-2015), Strømsgodset (2015-19), HamKam (2020), Ankaraspor (2021), Tuzlaspor (2021), HamKam (2022-).

* A-landskamper/mål: 9/1.

* Aktuell: Signerte torsdag og er klar for comeback i HamKam.

Nyeste fra Dagsavisen.no: