Fotball

Lillestrøms Europa-drøm over etter nok et tap for Royal Antwerp: – Bedre enn oss i alt

Lillestrøm var sjanseløs på å snu kvalkampen i fotballens conferenceliga mot Royal Antwerp. LSK tapte returen 0-2 og 1-5 sammenlagt.

Det tok bare elleve minutter før hjemmelaget sikret ledelsen ved Anthony Valencia. Scoringen kom etter at Royal Antwerp utnyttet en feil fra Pål André Helland og spilte seg gjennom. Belgierne vant 3-1 på Åråsen, og for LSK forsvant håpet omtrent før bortekampen hadde kommet i gang.

– Vi må bare erkjenne at de var litt bedre enn oss i det meste, sa LSK-trener Geir Bakke.

Colin Rösler pådro seg et kutt over det ene øyet vel midtveis i 1.-omgangen. Han kom tilbake i spill med bandasje på hodet og fullførte oppgjøret.

Etter en times spill viste avslutningsstatistikken 10-1 til vertene og 58-42 (prosent) i ballbesittelse. Det var hjemmelaget som styrte det meste. Da 69 minutter var spilt, økte innbytter Birger Verstraete ledelsen til 2-0. Han fikk en enkel jobb med å heade ballen i nettet fra kloss hold.

Verken Igoh Ogbu, Gjermund Åsen eller Ifeanyi Mathew (inn fra start i 2.-omgangen) var med i startoppstillingen til LSK-trener Geir Bakke. Lillestrøm spilte uten supportere på plass. Klubben ble straffet av Uefa med en bot på nesten 500.000 kroner og forbud mot å selge billetter til Belgia-oppgjøret til egne fans. Bakgrunnen var en episode under kamp i Helsingfors tidligere i sommer.

Lillestrøm skal spille Eliteserien-kamp borte mot Jerv søndag. LSK ligger på andreplass i serien, fem poeng bak Molde med én kamp mindre spilt.

Royal Antwerp møter Istanbul Basaksehir (Tyrkia) i siste kval-fase i conferenceligaen. Det er nivå tre i Uefas europacup-hierarki bak Champions League og europaligaen.

---

Kampfakta:

Conferenceligaen fotball menn torsdag, 3. kvalifiseringsrunde 2. kamp:

Royal Antwerp (Belgia) – Lillestrøm 2-0 (1-0)

The Bosuilstadion

Mål: 1-0 Anthony Valencia (10), 2-0 Birger Verstraete (68).

Dommer: Duje Strukan, Kroatia.

Gult kort: Vincent Janssen, Birger Verstraete, Royal Antwerpen, Pål André Helland, Tobias Svendsen, Lillestrøm.

Lagene:

Royal Antwerpen (4-3-3): Jean Butez – Ritchie De Laet (Laurit Krasniqi fra 75.), Toby Alderweireld, William Pacho, Sam Vines – Pieter Gerkens (Arthur Vermeeren fra 58.), Radja Nainggolan (Birger Verstraete fra 58.), Alhassan Yusuf – Anthony Valencia, Michael Frey (Vincent Janssen fra 58.), Michel-Ange Balikwisha (Viktor Fischer fra 45.).

Lillestrøm (3-4-2-1): Mads Hedenstad – Espen Garnås, Colin Rösler, Vetle Dragsnes – Lars Ranger, Kaan Kairinen (Tobias Svendsen fra 64.), Marius Lundemo (Ifeanyi Mathew fra 45.), Eskil Edh (Tom Pettersson fra 76.) – Pål André Helland, Ylldren Ibrahimaj (Magnus Knudsen fra 45.) – Hólmbert Fridjónsson (Henrik Skogvold fra 64.).

---