Fotball

LSK-keeper Hedenstad sikret poeng mot Tromsø med overtidsmål

Lillestrøms sisteskanse Mads Hedenstad sikret ett poeng med sin scoring på overtid i 1-1-kampen mot Tromsø i Eliteserien søndag.

Med det tapte Lillestrøm «kun» to poeng i gullkampen mot Molde.

Romsdalingene vendte 0-2 til 3-2-seier over Kristiansund og fikk med det en poengluke på fem ned til Lillestrøm. Kanarifuglene har også en kamp til gode.

Hedenstads mål kom langt inne i overtiden på Åråsen. Etter en dødball falt ballen til Hedenstad som fikk god tid inne i feltet og satte den sikkert i mål bak keeperkollega Jakob Haugaard. Det utløste elleville jubelscener i Lillestrøm.

– Nå får ikke sosiale medier fred i et par uker fremover, så det er jo litt synd. Det er litt typisk at keeperne som kommer opp ikke blir markert. Så er han rolig som skjæra på tunet, sa Pål André Helland.

Praktmål

Før det hadde Eric Kitolano scoret kampens første mål på vakkert vis. Han mottok ballen inne i feltet, vendte opp og bøyde den i lengste hjørne.

– Jeg er mest fornøyd med vendingen, så er jeg kald nok til at han går på skuddfinten slik at jeg kunne legge den i lengste, sa Kitolano til Discovery i pausen.

Han var lite fornøyd med utligningen på overtid.

– Det er nesten noe av det verste man kan oppleve på slutten der. Vi var så fokuserte på å ta de hodesterke spillerne deres så får han stå alene. Det er kjipt, sa Kitolano om utligningsmålet.

Det var hans sjette scoring for sesongen.

Snytt for første borteseier

Det så lenge ut til å sikre «Gutan» deres første borteseier for sesongen, men Hedenstad ville det annerledes. Tromsø-trener Gaute Helstrup var utestengt fra oppgjøret etter at han ble utvist etter kampen mot Kristiansund i midtuken.

– Etter pause kjører Lillestrøm litt mer på. Vi skulle gjerne gjort litt mer ut av mulighetene vi hadde. Vi får ta med oss det poenget her, sa han.

– Det er blytungt. Det er tre poeng vi har i lomma, sa TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen.

TIL møter Kristiansund i neste kamp, mens LSK tar turen til Grimstad for å møte Jerv.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 17

Lillestrøm – Tromsø 1-1 (0-1)

Åråsen, 5073 tilskuere.

Mål: 0-1 Eric Kitolano (35), 1-1 Mads Hedenstad (90).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Eric Kitolano, Tromsø.

Lagene:

Lillestrøm (3-4-2-1): Mads Hedenstad – Colin Rösler (Tobias Svendsen fra 71.), Igoh Ogbu (Espen Garnås fra 77.), Tom Pettersson – Lars Ranger (Eskil Edh fra 45.), Kaan Kairinen (Pål André Helland fra 45.), Ifeanyi Mathew, Vetle Dragsnes – Magnus Knudsen, Ylldren Ibrahimaj – Hólmbert Fridjónsson.

Tromsø (3-5-2): Jakob Haugaard – Anders Jenssen, Christophe Psyché, Kent-Are Antonsen – Niklas Vesterlund, Sakarias Opsahl (Felix Winther fra 76.), Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano, Warren Kamanzi (Tobias Hafstad fra 90.) – Jasse Tuominen (Ebiye Moses fra 69.), August Mikkelsen.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: