Eriksen fullførte snuoperasjon mot nabo KBK med debutmål: – Fantastisk

Molde kom under 0-2 i bortemøtet mot naborival Kristiansund, men kom tilbake og vant 3-2 i Eliteserien søndag. Kristian Eriksen ble matchvinner.

Med seieren økte Molde serieledelsen sin til Lillestrøm til fem poeng, men LSK har én kamp mindre spilt.

Andreas Hopmark og Bendik Bye sto for Kristiansunds scoringer tidlig i 1. omgang, mens Eirik Haugan og David Fofana scoret Moldes to mål mot slutten av omgangen.

Mye omtalte Kristian Eriksen fikk sin Molde-debut i conferenceligaen torsdag som innbytter. I nabooppgjøret mot Kristiansund fikk han tillit fra start. Etter bare noen få minutter etter hvilen åpnet Hamar-mannen målkontoen da han skar inn fra siden og avsluttet med en lav skudd i lengste hjørne.

Eriksen var både ønsket av Rosenborg og Bodø/Glimt, men Molde gikk av med seieren.

Deilig

– Fantastisk. Det er derby og mye følelser for Molde- og Kristiansund-fansen. Å gi dette til Molde-fansen er så deilig, sa matchvinner Eriksen til Discovery.

Hjemmelaget fikk en flott start. Andreas Hopmark headet inn en corner etter Karlstrøm så vidt fikk fingrene på Sander Kartums skudd.

Verre ble det ikke da Bendik Bye økte til 2-0 etter en drøyt kvarter. Kartum tok ballen fra en uoppmerksom Benjamin Tiedemann Hansen og passet til Bye som enkelt sendte ballen i mål.

Eirik Haugan reduserte til 1-2 etter 37 minutter. Han fikk stå umarkert inne i KBK-feltet å heade ballen i mål på corneren fra Emil Breivik.

Straffemål fra Fofana

Molde utlignet da David Fofana scoret på straffe. Kaptein Dan Peter Ulvestad falt og ballen traff ham i hånden inne i feltet da Fofana var på vei igjennom. Han plasserte ballen helt nede i hjørnet og selv om Sean McDermott valgte riktig hjørne var han sjanseløs. Det var hans sjuende mål for sesongen.

– Vi må få opp balltempoet. Det så ut som om vi gikk rundt i halvsøvne utpå der, sa Molde-trener Erling Moe etter 1. omgangen.

– Vi fikk kampen dit vi ønsket og gjorde mye bra. Vi må tørre og gjenskape det vil fikk til i 1. omgang, sa Christian Michelsen.

Molde overtok det meste av spillet etter pause. To minutter før slutt fikk Faris Pemi se det røde kort etter en stygg albue mot Haugan.

---

Eliteserien, runde 17

Kristiansund – Molde 2-3 (2-2)

Kristiansund stadion, 4304 tilskuere.

Mål: 1-0 Andreas Hopmark (5), 2-0 Bendik Bye (15), 2-1 Eirik Haugan (36), 2-2 David Fofana (45), 2-3 Kristian Eriksen (48).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Dan Peter Ulvestad, Sebastian Jarl, Liridon Kalludra, Kristiansund, Etzaz Hussain, Rafik Zekhnini, Molde.

Rødt kort: Faris Pemi (87), Kristiansund.

Kristiansund (3-2-3-2): Sean McDermott – Andreas Hopmark, Dan Peter Ulvestad (Max Normann Williamsen fra 90.), Sebastian Jarl (Torgil Gjertsen fra 90.) – Snorre Strand Nilsen (Liridon Kalludra fra 71.), Amin Askar (Isaac Annan fra 71.) – Jesper Isaksen, Amidou Diop, Sander Kartum – Bendik Bye (Faris Pemi fra 70.), Brynjólfur Willumsson.

Molde (3-5-2): Jacob Karlstrøm – Benjamin Tiedemann Hansen, Eirik Haugan, Birk Risa – Martin Linnes, Kristian Eriksen, Emil Breivik, Etzaz Hussain (Magnus Grødem fra 61.), Mathias Løvik (Rafik Zekhnini fra 61.) – Erling Knudtzon, David Fofana.