Fotball

Brennhet Tripic sørget for ny europeisk festkveld for Viking

Et Viking i fyr og flamme feide Sligo Rovers av banen og vant 5-1 hjemme i første kamp i 3. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball torsdag kveld.

Europacupfeberen i Stavanger fortsetter i uforminsket styrke, og en Zlatko Tripic i praktslag ga Viking et strålende utgangspunkt før returkampen i Irland neste uke.

– Vi er veldig fornøyd. Mye er bra, men vi kan også bli bedre. Det er sånne kvelder vi ønsker å oppleve, og da må vi bare fortsette å jobbe hardt. Utgangspunktet er veldig godt, sa en fornøyd Tripic til Stavanger Aftenblad etter nedsablingen av Sligo Rovers.

Tidlig tomålsledelse

Siddisene fikk en drømmestart på torsdagens oppgjør da kaptein Tripic enkelt satte inn 1-0 på retur etter en avslutning fra Kevin Kabran. Minutter senere rullet vertene opp et vakkert angrep som til slutt ble rundet av med en suser fra Samúel Fridjónsson etter en flott målgivende pasning fra Tripic.

Det kunne blitt mer for Viking før hvilen, men siddisene maktet ikke å få ballen i mål bak gjestenes sisteskanse. Dermed gikk lagene inn i garderoben med 2-0 til hjemmelaget.

Etter pause la helten fra 2. kvalifiseringsrunde, Mai Traore, på til 3-0 for rogalendingene etter nydelig angrepsspill. Også denne gangen var Tripic nest siste Viking-spiller på ballen.

Kampens kanskje beste angrep ble servert etter en time. En sylfrekk pasning fra Fridjónsson fant Niklas Sandberg ute til høyre i banen. 27-åringen forserte innover i banen før han på vakkert vis bøyde inn hjemmelagets fjerde.

Unggutt på scoringslisten

Fem minutter før full tid hamret 17 år gamle Edvin Austbø inn 5-0 til Viking, og ga dermed hjemmepublikummet mer å juble for. Drømmekvelden fikk seg imidlertid et skudd for baugen da bortelaget reduserte til 5-1 med et straffespark like før slutt.

– Det skal fortsatt spilles 90 minutter i Irland, og dersom vi klarer å rote bort dette, har vi ingenting i Europa å gjøre. Vi skal kose oss i kveld, og så skal vi nullstille før returkampen, fortsatte Tripic.

– Det er helt surrealistisk å score mål foran 11.000 tilskuere på felt O. Jeg er veldig glad for at jeg får muligheten, og jeg vet at jeg kan utgjøre en forskjell. Det betyr mye, og det gir ekstra motivasjon, sa 17 år gamle Austbø etter sin sene scoring.

Returoppgjøret spilles i den irske byen Sligo om én uke. Før den tid skal Viking gjennom en bortekamp i Eliteserien mot Sandefjord søndag kveld.

Skulle Viking gjøre jobben i Irland neste torsdag, venter enten Dunajka Streda (Slovakia) eller FCSB (Romania) i avgjørende kamper om plass i conferenceligaens gruppespill. Første oppgjør mellom lagene ble spilt onsdag kveld, og endte med 1-0 i favør rumenerne.

---

Kampfakta:

Conferenceligaen fotball menn torsdag, 3. kvalifiseringsrunde 1. kamp:

Viking – Sligo Rovers 5-1 (2-0)

11.600 tilskuere.

Mål: 1-0 Zlatko Tripic (3), 2-0 Samúel Fridjónsson (7), 3-0 Mai Traore (52), 4-0 Niklas Sandberg (59), 5-0 Edvin Austbø (85), 5-1 David Cawley (str. 88).

Dommer: Radu Petrescu, Romania.

Gult kort: Viljar Vevatne, David Brekalo, Viking, Garry Buckley, Niall Morahan, Nando Pijnaker, Sligo Rovers.

Lagene:

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Sondre Bjørshol (Edvin Austbø fra 76.), David Brekalo, Viljar Vevatne, Shayne Pattynama – Harald Tangen (Kristoffer Løkberg fra 65.), Markus Solbakken, Samúel Fridjónsson – Kevin Kabran (Niklas Sandberg fra 45.), Daniel Karlsbakk (Mai Traore fra 45.), Zlatko Tripic (Simen Kvia-Egeskog fra 76.).

Sligo Rovers (4-3-3): Luke McNicholas – Lewis Banks, Garry Buckley (Nando Pijnaker fra 23.), Shane Blaney, Paddy Kirk – David Cawley, Adam McDonnell (Max Mata fra 6.), Niall Morahan – Will Fitzgerald, Aidan Keena (Greg Bolger fra 74.), Karl O’Sullivan (Frank Liivak fra 74.).

Returkampen spilles torsdag 11. august.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: