Lillestrøm ga bort «gavepakker» og tapte mot Antwerp: – Drittmål

Det ble ingen festkveld for «Kanarifansen» da Royal Antwerp vant 3-1 på Åråsen i conferenceligaen og ga Lillestrøm et veldig vanskelig utgangspunkt.

Lillestrøm fikk en tøff start på kampen da Dinis Alemida headet Mark van Bommels belgiske lag i ledelsen allerede etter fem minutter.

Det belgiske stjernegalleriet viste også at de kunne gjøre feil da Radja Nainggolan surret det til før Magnus Knudsen utlignet for kanarifuglene.

– En ren gavepakke fra Nainggolan, sa Christian Gauseth som ekspert på VGTV.

Dessverre for vertene kan Nainggolan mer enn å rote bort ballen. Midtbaneterrieren sørget for at Lillestrøm fikk den akkurat samme marerittstarten som i 1. omgang da han sendte gjestene i ledelsen igjen i det 50. minutt.

Nainggolan satte også inn Royal Antwerps tredje mål og sørget for at Lillestrøm fikk et fryktelig vanskelig utgangspunkt før returkampen i Belgia.

– Vi gir dem noen gavepakker, og da blir du straffet fort på dette nivået her, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke til VGTV.

Klarer Lillestrøm å snu resultatet i neste kamp, og vinner dobbeltoppgjøret, møter de vinneren mellom Istanbul Basaksehir og Breidablik i playoff til conferenceligaen.

Returoppgjøret spilles torsdag 11. august i Antwerpen.

– Det blir tøft, det blir det. Det er et lite håp, selvfølgelig, men det er et knakenes bra lag vi spiller mot, sa Bakke.

Marerittstart

Det tok bare fem minutter før gjestene fikk ballen forbi Mads Hedenstad Christiansen i Lillestrøm-målet. Koji Miyoshi slo en corner mot nærmeste stolpe, der Dinis Alemida dukket opp og headet ballen i lengste hjørnet.

Fire minutter på overtid i omgangen surret stjernespiller Radja Nainggolan det til for gjestene. Ifeanyi Mathew snappet opp ballen og satte i gang et angrep som gikk via Ylldren Ibrahimaj og Kaan Kairinen, før Magnus Knudsen fikk ballen og bredsidet den i hjørnet.

– Det var ganske digg. Kanskje litt ufortjent, men det var viktig å få den før pausen. Vi blir liggende lavt. De er gode, så vi må forholde oss til dem, men vi skal prøve at de skal måtte forholde seg til oss også. Det skjer på slutten ,og da får vi en scoring, sa Knudsen til VG Sport+ i pausen.

Svarte umiddelbart

Etter hvilen gjorde Nainggolan det godt igjen da han sendte Royal Antwerp tilbake i ledelsen igjen etter et nydelig angrep.

Lillestrøm jaktet febrilsk en utligning og kom seg til flere store sjanser ved blant andre Pål André Helland og Hólmbert Fridjónsson, men i stedet var det Nainggolan som fikk vist fram sine kunstner.

Belgieren fikk ballen utenfor 16-meteren og banket inn sitt andre for kvelden. Dermed måtte Lillestrøm se seg slått på hjemmebane.

– At han scorer to er greit, han er jo en god spiller. Men det var mer at vi ikke skulle gi ham den respekten, sier Helland til rettighetshaveren.

– Vi slapp rett og slett inn drittmål i dag, sa Vetle Dragsnes.

Dermed har LSK en real jobb å gjøre når de skal på tur til Belgia og prøve å sikre playoffplass i conferenceligaen.

– Det får gå som det går, men hvis vi først skal ryke skal vi ryke på en skikkelig måte og ikke sånn vi holdt på i 2.-omgangen her, fortsatte Dragsnes.

---

Conferenceligaen fotball menn torsdag, 3. kvalifiseringsrunde 1. kamp:

Lillestrøm – Royal Antwerp (Belgia) 1-3 (1-1)

4927 tilskuere

Mål: 0-1 Dinis Almeida (4), 1-1 Magnus Knudsen (45), 1-2 Radja Nainggolan (49), 1-3 Nainggolan (85).

Gult kort: Hólmbert Fridjónsson, Ylldren Ibrahimaj, Lillestrøm, Vincent Janssen, Pieter Gerkens, Anthony Valencia, Royal Antwerpen.

Lillestrøm (3-4-2-1): Mads Hedenstad – Espen Garnås (Pål André Helland fra 70.), Igoh Ogbu, Tom Pettersson – Eskil Edh (Lars Ranger fra 70.), Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen (Marius Lundemo fra 81.), Vetle Dragsnes – Ylldren Ibrahimaj (Henrik Skogvold fra 87.), Magnus Knudsen – Hólmbert Fridjónsson (Tobias Svendsen fra 81.).

Royal Antwerpen (4-3-3): Jean Butez – Ritchie De Laet, Dinis Almeida, William Pacho, Sam Vines – Alhassan Yusuf, Radja Nainggolan (Christopher Scott fra 87.), Pieter Gerkens (Birger Verstraete fra 78.) – Koji Miyoshi (Anthony Valencia fra 77.), Vincent Janssen (Michael Frey fra 64.), Michel-Ange Balikwisha (Viktor Fischer fra 77.).