Fotball

Haaland om presset: – Man er en slags entertainer

Erling Braut Haaland er klar for sin Premier League-debut. 22-åringen tar de enorme forventningene med knusende ro.

Spissen ble matchvinner i sin debut i sommer da Manchester City vant 1–0 over Bayern München i en treningskamp i USA. Sist helg ble det tøffere i 1-3-tapet for Liverpool i Community Shield.

– Folk kan bruke tid, og noen kan komme rett inn i det. Vi får se, men jeg er ikke bekymret. Det er livet til en fotballspiller, og det må man leve med, sier Haaland i et intervju med Sky Sports.

Jærbuen fikk til dels hard medfart i engelske medier etter tapet for Liverpool. Haaland var ikke på sitt skarpeste ved et par anledninger, og på overtid blåste han ballen i tverrliggeren og ut på «åpent mål».

– Man er en slags entertainer. Man blir dømt hver eneste uke for det man gjør på banen, og man må levere og gjøre sitt beste, sier Haaland.

– For meg som spiss er det ikke noe jeg kan stresse med. Hvis man tenker for mye, kan man ende opp med å gjøre ting man ikke vil, forteller han.

Haaland ligger an til å starte sesongens første Premier League-oppgjør for Manchester City denne helgen. Søndag venter West Ham på bortebane.

Haaland, som fylte 22 år i sommer, mener han kan bli bedre på alt som fotballspiller.

– Som en ung spiller, å spille for Pep Guardiola (Citys trener), for den beste klubben i England, må jeg fortsette å utvikle meg og bli bedre på mange ting. Det er det jeg liker med fotball: Man kan alltid utvikle seg, man kan alltid bli bedre.

Manchester City er regjerende mester i Premier League og vant også ligaen året før. De lyseblå har vunnet serien fem av de ti siste årene.

Nyeste fra Dagsavisen.no: