Sarpsborg pådro seg to røde kort i tap for LSK: – Legger lista for lavt

Sarpsborg pådro seg to røde kort og tapte 0-2 for Lillestrøm i Eliteserien fotball. Pål André Helland scoret på straffe da LSK holdt følge med Molde i toppen.

LSK scoret to ganger i spill elleve mot ni. Ikke lenge etter Hellands straffe, headet Hólmbert Fridjónsson inn 2-0-målet.

Lillestrøm ligger tre poeng bak tabelltopp Molde, men LSK har én kamp til gode.

– Helt nydelig. Temperatur. Fotball. Det er sånn det er, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke til Discovery før 2.-omgangen.

Det var før det tok helt av i Sarpsborg. Dommer Rohit Saggi viftet flittig med både gule og røde kort.

– Det er en del dueller og sånn, men jeg synes dommeren er for lett med kortene sine. Det må få lov å være litt nærkontakt og trøkk. Han legger lista lavt, og da blir det litt sånn kaosmatch, sa Sarpsborgs Tobias Heintz til Discovery.

Trøbbel

Akor Jerome Adams fullførte ikke førsteomgangen. LSK-spilleren ble trillet av banen på båre, og de første rapportene tyder på at det er snakk om en skulderskade.

Adams har seks mål og to assist denne sesongen. Det var ikke rart at LSK-sjef Bakke ristet oppgitt på hodet da angriperen forsvant av banen.

Bakke var tilbake på sin tidligere hjemmebane. Han trente Sarpsborg i flere sesonger før han ble LSK-sjef.

I garderoben

Sarpsborg-midtstopper Jørgen Horn var også ferdigspilt like før pause. Han ble utvist etter to gule kort og protesterte ikke da han så rødt.

I den andre omgangen ble nok en hjemmespillet utvist. Anton Salétros pådro seg sitt andre gule kort etter munnbruk mot dommeren. Det skjedde sekunder etter at LSK ble tildømt et straffespark. Det utnyttet innbytter Helland.

Hjemmelaget er inne i en dårlig periode med flere tap på rad. Mot LSK holdt laget lenge godt følge, men utvisningene ble kostbare.

LSK møter Tromsø hjemme om en ukes tid. I serierunden som kommer etter den, venter Jerv borte for Lillestrøm.

Allerede torsdag spiller LSK hjemme mot belgiske Royal Antwerpen i tredje kvalifiseringsrunde til conferenceligaen.

Sarpsborg møter Strømsgodset borte i neste runde før Bodø/Glimt kommer på besøk.