Fotball

«Veggen» Haaland kan skape norsk fotballhistorie

Spillselskapene holder Erling Braut Haaland som klar favoritt til å bli Premier League-toppscorer. Han er allerede sentral i gigantisk gatekunst i Manchester.

I Port Street lyser et veggmaleri på nær 200 kvadratmeter av nordmannen mot byens sentrum. Det er nesten 20 meter høyt og ti meter bredt og ble sluttført kort etter at overgangen ble offentliggjort tidligere i juli.

Lykkes Haaland med å bli toppscorer i ligaens 30. år, vil han bli første nordmann til å sikre seg gullstøvelen.

– Det kommer inn ganske mange kuponger med Haaland som toppscorer om dagen, sier en vert i en spillebutikk i sentrum av Manchester til NTB.

Haaland gir cirka 3,5 ganger innsatsen hos en rekke av de mange bookmakerne i England. Det er klart lavere enn Mohamed Salah (Liverpool) og Harry Kane (Tottenham) som følger nærmest.

Kan slå Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er beste nordmann med en delt tredjeplass på toppscorerlisten i Premier League. Den oppnådde han sesongen 1996-97 med 18 mål.

Etter det har fire norske spillere vært inne blant topp-10: Steffen Iversen (14 scoringer, 1999-00), Solskjær (17, 2001-02), John Carew (13, 2007-08) og Joshua King (16, 2016-17).

Haaland er ventet å komme på banen i Community Shield-kampen mot Liverpool i Leicester lørdag.

Den engelske eliteserien tar til neste uke. Haaland og Manchester City starter borte mot West Ham søndag.

Tilpasse seg

Torsdag kveld uttalte City-manager Pep Guardiola seg om blant annet Haaland.

– Vi skal overføre kvaliteten fra de nye spillerne, slik at de kan bidra til måten vi spiller på. Men vi kommer ikke til å endre måten vi spiller på. Hvorfor skal vi gjøre det når vi klarte oss ganske bra de siste sesongene?, sa Guardiola til Citys nettsted.

Han la så til at han synes det ser bra ut for nykommerne etter kort tid i ny klubb.

Guardiola har til gode å vinne mesterligaen med andre klubber enn Barcelona. Med Haaland på laget, mener mange eksperter at den trenden brytes neste år.