Fridjonsson med hat trick i 5-2-seieren over finske SJK

Holmbert Fridjonsson slo til med hat trick da finske SJK ble sendt hjem med 2-5 og 2-6 sammenlagt i conferenceligakvalifiseringen torsdag.

Lillestrøm vant 1-0 borte etter at Vetle Dragsnes ble matchvinner. Ifeanyi Mathew gjorde 1-0 og Holmbert Fridjonsson scoret 2-1 målet før pause. Etter en litt rotete og lite velspilt omgang ble det full kontroll i 2. omgang hvor islendingen økte til både 3-1 og 4-1. Colin Rösler scoret LSKs femte.

– Vi var heldige som ledet. Vi fikk til tider kjørt oss, sa LSK-trener Geir Bakke til direktesport i pausen.

Etter en litt forsiktig start av begge lagene var det hjemmelaget som fikk det første målet etter 23 minutter. Ylldren Ibrahimaj gikk til dødlinjen og fikk sendt ballen tilbake i feltet hvor Ifeanyi Mathew kom og bredsidet ballen i mål fra 12-13 meter.

Etter en drøy halvtime fikk det finske laget gå på en kontring. Relativt enkelt fikk Nooa Laine stille inn siktet og skyte utpresset fra 18 meter og ballen føk inn bak Hedenstad i LSK-målet.

Dødballer og cornere har vært LSKs store styrke denne sesongen. Holmbert Fridjonsson steg høyest inne i feltet og headet inn 2-1 til de gule og svarte.

Fridjonsson hadde en god mulighet tidlig i 2. omgangen, men målvakten reddet mesterlig. Han fikk derimot nettkjenning kort etter da han vendte opp inne i feltet. Fire minutter senere scoret islendingen sitt tredje for kvelden.

Colin Rösler avsluttet en mye bedre 2. omgang av hjemmelaget da han satte 6-1 etter pasningen fra Igoh Ogbu.

Diego Rojas pyntet på resultatet da han reduserte til 2-5 til laget fra Seinäjoki.

Lillestrøm møter vinneren av belgiske Royal Antwerpen i neste runde. LSK har hjemmekamp 4. august. Den belgiske klubben slo Drita fra Kosovo med 2-0.

---

Conferenceligaen fotball menn torsdag, 2. kvalifiseringsrunde 2. kamp:

Lillestrøm – SJK (Finland) 5-2 (2-1), sammenlagt 6-2

3829 tilskuere.

Mål: 1-0 Ifeanyi Mathew (22), 1-1 Nooa Laine (30), 2-1 Hólmbert Fridjónsson (41), 3-1 Fridjónsson (55), 4-1 Fridjónsson (60), 5-1 Colin Rösler (85), 5-2 Diego Rojas (90).

Dommer: Iwan Griffith, Wales.

Gult kort: Jake Dunwoody, SJK.

Lillestrøm (3-4-2-1): Mads Hedenstad – Colin Rösler, Igoh Ogbu, Tom Pettersson (Espen Garnås fra 66.) – Eskil Edh (Lars Ranger fra 65.), Ifeanyi Mathew (Tobias Svendsen fra 79.), Kaan Kairinen (Magnus Knudsen fra 65.), Vetle Dragsnes – Ylldren Ibrahimaj (Pål André Helland fra 65.), Gjermund Åsen – Hólmbert Fridjónsson.

SJK (4-3-3): Jesse Öst (Markus Uusitalo fra 45.) – Felipe Aspegren (Kingsley Ofori fra 60.), Matej Hradecký, Matias Vainionpää, Pablo (Daniel Håkans fra 69.) – Pyry Hannola (Jake Dunwoody fra 77.), Mehmet Hetemaj (Ebuka Samson fra 60.), Nooa Laine – Diego Rojas, Jake Jervis, Tuomas Kaukua.