Molde serverte festfotball mot Elfsborg – snudde etter marerittstart

Molde fikk en vond start hjemme mot svenske Elfsborg, men slo kraftig tilbake og sikret 4-1-seier i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen i fotball.

Mål fra Markus Kaasa, Kristoffer Haugen, Emil Breivik og Sivert Mannsverk sørget for at Molde snudde kampen etter pause og vant 4-1.

Dermed tar moldenserne med seg et strålende utgangspunkt til returkampen i svenske Borås torsdag om én uke.

Etter en lovende start på kampen, fikk hjemmelaget en i fleisen da Elfsborgs Rasmus Alm lurte Molde-forsvaret og prikket inn 1-0 til bortelaget etter et innøvd trekk fra innkast.

Deretter fikk David Fofana, Emil Breivik og Markus Kaasa i tur og orden hver sine enorme muligheter til å skaffe balanse i regnskapet. En kombinasjon av godt keeperspill fra gjestenes Tim Ronning, og udyktighet foran mål fra Molde-spillerne, sørget likevel for Elsborg-ledelse til pause.

Kort tid etter pause var utligningen imidlertid et faktum da Kaasa sendte av gårde en markkryper ned Ronnings høyre hjørne. Snuoperasjonen var komplett da venstreback Haugen hamret inn 2-1 drøye fem minutter senere.

Før timen var spilt satt også det tredje målet for Molde etter flott samarbeid mellom Haugen og Breivik. Snaut ti minutter før slutt satte Mannsverk enkelt inn 4-1 fra krittmerket.

Vondt ble til verre for Elfsborg da Emmanuel Boateng fikk marsjordre på overtid etter å ha dyttet Benjamin Tiedemann i bakken.

Dersom Molde skulle ta seg videre sammenlagt, venter enten Kairat (Kasakhstan) eller Kisvarda (Ungarn) i 3. kvalifiseringsrunde til gruppespillet i conferenceligaen.

---

Conferenceligaen fotball menn torsdag, 2. kvalifiseringsrunde 1. kamp:

Molde – Elfsborg (Sverige) 4-1 (0-1)

Aker Arena

Mål: 0-1 Rasmus Alm (13), 1-1 Markus André Kaasa (48), 2-1 Kristoffer Haugen (54), 3-1 Emil Breivik (59), 4-1 Sivert Mannsverk (str. 80).

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, Danmark.

Gult kort: Erling Knudtzon, Benjamin Tiedemann Hansen, Molde, Simon Strand, André Rømer, Gustav Henriksson, Sebastian Holmén, Elfsborg.

Rødt kort: Emmanuel Boateng (90), Elfsborg.

Molde (3-5-2): Jacob Karlstrøm – Erling Knudtzon, Eirik Haugan, Benjamin Tiedemann Hansen – Martin Linnes, Markus André Kaasa (Etzaz Hussain fra 71.), Sivert Mannsverk, Emil Breivik (Magnus Grødem fra 88.), Kristoffer Haugen – David Fofana (Ola Brynhildsen fra 88.), Rafik Zekhnini (Magnus Wolff Eikrem fra 72.).

Elfsborg (4-3-3): Tim Rönning – Johan Larsson, Leo Väisänen, Gustav Henriksson (Sebastian Holmén fra 66.), Simon Strand (Niklas Hult fra 67.) – Emmanuel Boateng, André Rømer, Simon Olsson – Rasmus Alm (Alexander Bernhardsson fra 67.), Per Frick (Sveinn Aron Gudjohnsen fra 78.), Jacob Ondrejka (Jeppe Okkels fra 57.).