Tamt Rosenborg avga poeng i Ålesund: – Ikke den morsomste kampen

Det var ikke mye å juble for etter at Aalesund og Rosenborg omtrent ikke skapte sjanser og spilte 0-0 i søndagens senkamp i Eliteserien.

Det ble 90 lange minutter for de tilreisende i Ålesund søndag kveld. Kampen åpnet bra for RBK med et frispark fra Carlo Holse som gikk via muren og til stede for mål.

Det var også den største sjansen lagene presterte de første 45 minuttene.

Etter hvilen tok kampen seg opp, men likevel måtte publikum gå hjem uten å ha sett ballen gå i mål.

Rosenborg ligger på 5.-plass i Eliteserien, elleve poeng bak ligaleder Molde, som har spilt én kamp mer. Trønderne har seks poeng opp til Viking på medaljeplass.

Aalesund er to plasser bak RBK, men mye av den fortjenesten står Sigurd Haugen for. Dessverre for oransjetrøyene gjorde spissen overgang til danske AGF tidligere i juli.

– Labert

Kampens første sjanse kom etter at Bryan Fiabema fikset frispark til gjestene etter 16 minutter. Frisparket til Holse gikk via muren, og Grytebust i Aalesund-målet ble helt utspilt. Ballen gikk til bortesupporternes fortvilelse til side for mål og ut til corner.

Ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene, og det ebbet ut i en kjedelig 0-0-omgang.

– Det er litt for labert. Jeg synes vi har god kontroll, men at vi flytter ballen litt for lite. Og så er det litt for lite truing bak dem. Vi vet at Aalesund er veldig direkte når vi mister ballen. Jeg synes vi må klare å skape flere sjanser, heve tempo og ha mye mer bevegelse, var Markus Henriksens dom til Discovery i pausen.

– Det er nok ikke den morsomste kampen å se på, men vi jakter poeng, sa Aalesund-kaptein David Fällman.

Heldigvis for publikum gjorde Petter Northug og Odd-Bjørn Hjelmeset opp for den kjedelige omgangen med en straffesparkkonkurranse i pausen.

Mer action

Etter hvilen fikk kampen et helt annet bilde og tempo. Edvard Tagseth banket til rett utenfor 16-meteren. Dessverre for gjestene ble skuddet blokkert av Fällmann.

Dario Canadjija svarte for vertene med å prøve å skru ballen i det lengste hjørnet, men den var Rosenborg-keeper André Hansen med på.

AaFK fortsatte å presse på og kom seg til flere sjanser. Først prøvde Isak Dybvik Määttä å hælflikke ballen i mål, før Simen Bolkan Nordli banket et frispark én meter over tverrliggeren.

Canadjija fortsatte å skremme trønderne da han banket til inne i 16-meteren, men nok en gang gikk skuddet over mål.

Omgangen ebbet mer og mer ut i kampbilde vi så de første 45 minuttene.