Fotball

Lewandowski tok farvel med Bayern – på vei til Barcelona

Robert Lewandowski er en legesjekk og kontraktssignering unna å være Barcelona-spiller. Han blir hentet etter åtte år som målkonge i Bayern München.

Barcelona opplyste lørdag kveld at klubbene er enige om en overgang. Den er formelt i boks når Lewandowski har gjort unna en medisinsk test og skriver under for den spanske klubben.

Allerede tidligere på dagen bekreftet Bayern-direktør Oliver Kahn at polakken kom til å bli solgt. Tyskerne la deretter ut et Twitter-innlegg , der klubbpresident Herbert Hainer takker Lewandowski for innsatsen.

– Det er godt å få klarhet for alle parter. Robert er en fantastisk spiller, og han har vunnet alt med oss. Vi er veldig takknemlige for hva han har gjort, sier Hainer.

Lewandowski gjorde det tidligere i sommer klart at han ønsket å forlate Bayern München med ett år igjen av kontrakten.

Deretter fulgte en kamp mot Bayern-ledelsen som var harde i forhandlingene. Kahn har tidligere uttalt at Lewandowski «definitivt skal være i Bayern neste sesong».

Det falt ikke i god jord hos Lewandowski.

– Jeg vil bare bort fra Bayern. Lojalitet og respekt er viktigere enn jobb. Det vil være best for alle parter å finne en løsning, sa 33-åringen.

– Spesielt

Lewandowski får likevel ønsket sitt oppfylt. Han kom til Bayern fra Borussia Dortmund i 2014 og stoppet på 344 mål på 375 kamper for klubben.

– Disse åtte årene var spesielle, og det glemmer jeg ikke. Jeg hadde en flott tid i München, sier Lewandowski til Sky Sports.

– Jeg vil komme tilbake og ta ordentlig farvel med alle ansatte, fortsetter polakken.

Lørdag ble Lewandowski avbildet på Bayerns treningsfelt der han tok farvel med spillerne og støtteapparatet.

Forsterker

Ifølge The Athletic og overgangsguru Fabrizio Romano betaler Barcelona rett over 500 millioner kroner til Bayern inkludert prestasjonsbaserte klausuler.

Barcelona fortsetter dermed å styrke troppen foran kommende sesong. Der ønsker de å slå tilbake etter en skuffende sesong som endte uten trofeer.

Blant annet har Franck Kessie, Andreas Christensen og Raphinha signert, mens stjernevingen Ousmane Dembélé har undertegnet en ny kontrakt med klubben.

Mer fra Dagsavisen