Brann-spiss sikret poeng for Island i EM-åpningen

Brann-spiller Berglind Björg Thorvaldsdóttir både bommet på straffespark og scoret da Island spilte 1-1 mot Belgia i EM-åpningen søndag.

Thorvaldsdóttirs scoring kom like etter hvilen. Karólína Lea Vilhjálmsdóttir slo inn og Brann-spilleren stanget inn 1-0-scoringen.

Hun kunne sendt Island i ledelsen fra straffemerket før pause, men Belgia-keeper Nicky Evrard leste avslutningen og holdt ballen i fast grep.

Etter en drøy time utlignet Justine Vanhaevermaet fra straffemerket. Thorvaldsdóttir ble byttet ut med Brann-venninne Svava Rós Gudmundsdóttir 20 minutter før slutt. 30 år gamle Thorvaldsdóttir har en lang karriere bak seg og signerte for Brann-kvinnene foran årets sesong.

Der står hun uten mål på fire kamper, mens Gudmundsdóttir har notert seg for fire nettkjenninger i årets toppseriesesong.

Ingen av lagene greide å score det avgjørende målet, og det endte med poengdeling i den første kampen i EM-gruppen.

De to resterende lagene Frankrike og Italia møtes senere søndag.