Fotball

Nord-Irlands kaptein før Norge-møte: – Hegerberg who?

Nord-Irlands lagkaptein Marissa Callaghan tillot seg en liten spøk da hun dagen før EM-kampen mot Norge fikk spørsmål om Ada Hegerberg: – Hvem er det?

Nord-Irlands kaptein Marissa Callaghan leder laget ut på St. Mary's i Southampton for trening dagen før kampen mot Norge og Ada «who?» Hegerberg. Foto: Alessandra Tarantino, AP / NTB

Pressekonferansen før Nord-Irlands kvinnelags første sluttspillkamp noensinne handlet mye om Norges kvaliteter. Landslagssjef Kenny Shiels la ikke skjul på oppgavens størrelse.

– Norge har vært i ni EM-semifinaler og seks finaler. Så store er de. Vi debuterer i morgen. Vi er veldig klar over at vi representerer nasjonen, og vi skal gi alt, men målet vårt er å forbedre oss og nærme oss lag som Norge, sa han.

Både han og Callaghan vet utmerket godt hvem Hegerberg er, og Caroline Graham Hansen, og alle de andre norske.

Callaghan har ristet av seg en skade akkurat i tide til EM, og Shiels sa at han kan velge mellom alle 23 i troppen.

Kontrer med Big Mac

Kapteinen har tidligere nevnt Caroline Graham Hansen som den vanskeligste motstander hun har møtt. Graham Hansen har scoret åtte mål på de fire siste kampene mot Nord-Irland, alle i kvalifisering.

– Hun er en spiller med stor kvalitet og høyt tempo, som liker å føre ballen i stor fart og utfordre, men vi har Big Mac (Rachel McFadden) i midtforsvaret som har stoppet mange toppspisser, og jeg er ikke i tvil om at forsvaret vårt vil gjøre det vanskelig for henne, svarte Callaghan.

– Som vanlig har vi fått vite alt om våre motstandere, så vi kan gjøre jobben vår.

Veldig vanskelig

Det gjelder selvsagt også Hegerberg. Callaghan kom med sin lille vittighet da hun ble spurt hva hun tenkte da hun fikk høre at Ada Hegerberg skulle gjøre comeback for Norge.

– Hun er en veldig vanskelig motstander, men vi har møtt mange av dem, var det seriøse svaret.

Selv om Shiels en gang forsnakket seg og kalte Norge for «Northampton», er det ingen tvil om at han respekterer torsdagens motstander, som han også kalte «verdens nest beste lag i øyeblikket».

– Vår første kamp i denne turneringen var mot Norge, og vi tapte 0-6 på hjemmebane. Det gir oss noe å måle prestasjonen mot. Vi har nådd dette sluttspillet fra et lavt nivå, sa han.