Fotball

Kessie og Christensen klare for Barcelona – fikk enorm utkjøpsklausul

Midtbanespiller Franck Kessie og midtstopper Andreas Christensen slutter seg til Barcelona. De har skrevet under hver sin avtale fram til 2026.

Barcelonas klubbpresident Joan Laporta meddelte torsdag at klubben har solgt 10 prosent av TV-rettighetene sine. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

I kontraktene har Barcelona sikret seg en heftig utkjøpsklausul på 500 millioner euro. Det tilsvarer 5,1 milliarder kroner. Målet med en slik sum er å redusere risikoen for at spillerne blir kjøpt fri av en annen klubb.

Kessie forlot nylig Milan og Serie A da kontrakten hans gikk ut. Ivorianeren har lenge vært koblet til Barcelona, og mandag ble han offisielt klar. Noen timer senere kom også nyheten om Christensen-signeringen.

Begge har inngått en avtale for de neste fire årene.

Kessie signerte proffkontrakt med Atalanta i Serie A i 2015 før han tok steget til Milan i 2017 på en leiekontrakt. Han ble permanent Milan-spiller i 2019 og noterte 223 kamper for klubben. Han vant i vår Serie A med Milano-klubben.

Christensen kommer også til Barcelona på fri overgang. Dansken forlater Chelsea etter å ha vært under kontrakt med London-laget siden 2014.