Tomålsscoreren ble utvist da Ullern tapte etter tvilsom straffe: – Jeg synes det er helt feil

(Vard Haugesund - Ullern 4-2) Etter 70 minutter med sjansefattig stillingskrig ble det en real ketsjupeffekt med seks mål da Ullern igjen tapte på bortebane. Tre minutter før slutt fikk Vard straffe. Men var det riktig?

Henrik Navarsete startet kampen på benken, men måtte komme inn for en skadet Ismar Dizdar. Han scoret begge målene, det siste to minutter før han ble utvist etter sitt andre gule kort på en hands som ga Vard straffe tre minutter før slutt. Den gikk i mål og til slutt vant vestlandslaget 4-2.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Det er seigt. Vi slet med å sette spillet vårt og hadde nok ikke fortjent noe seier. Men det er synd det ikke holder til poeng, spesielt etter to kamper på rad med baklengsmål i sluttminuttene, skriver Henrik Navarsete i en tekstmelding til Dagsavisen.

Vard vant fortjent, men Ullern hadde en god sjanse til å få med seg noe i dag. Navarsetes utvisning satte en stopper for det.

Situasjonen

Vard fikk frispark et par meter utenfor boksen til Ullern. I muren sto Navarsete som ble truffet av skuddet. Om det var riktig å dømme straffe er vanskelig å bedømme fra TV-bildene. Etter kampen hadde Navarsete et møte med dommer Freek Arjen van Herk der de sammen analyserte situasjonen.

– Vi tok en prat der jeg viste med zoom at det er feil å dømme straffe. Der og da syntes jeg det var helt feil og det gjør jeg fortsatt etter å ha sett situasjonen flere ganger på video. Dommeren mente jeg hadde hånda over hodet og på den måten gjør meg større. Men på videoen kan man se at jeg har hånda helt inntil kroppen. Han gikk med på at det «kanskje var litt soft». Det skal vel litt til for en dommer å innrømme feil, så jeg tenker det sier sitt at han modererte seg såpass, sier Navarsete.

Dommer Freek Arjen van Herk skriver til Dagsavisen at straffesparket er klart.

– Jeg hadde en samtale med Navarsete etter kampen og sa dette. Han hopper opp og gjør seg større med armen utenfor kroppen. Ballen treffer han i armen og da betyr det straffespark. Jeg advarte dem om det før frisparket ble tatt. Når man står i mur må man holde henda lave. Fordi det var et skudd mot mål fikk han gult kort i tillegg, er van Herks oppsummering.

Halvsjanser

På naturgresset i Haugesund kom hjemmelaget best i gang og tok initiativet, men det var Ullern som skapte den første muligheten. Jens Bonde Aslaksrud headet fint ned til spissmakker Yannis Moula, men skuddet hans ble blokkert over.

Like etter gjorde midtstopper Abdel-Hedi Ali det ulovlige. Han prøvde å dible i forsvar og mislyktes. Kjetil Olsen leste driblingen og tok med seg ballen i retning mål. Ali slengte seg desperat ned for å blokkere skuddet, det klarte han ikke, men en beinparade av Jesper Wold reddet midtstopperen. Han tok lite risiko etter dette.

Ullern kom bedre med etterhvert. Det ble noen halvsjanser etter dødballer. Innbytter Henrik Navarsete headet like utenfor stolpen, men han skulle vise seg enda skarpere senere i kampen… Da kaptein Ismar Dizdar måtte gi seg med skade halvveis i førsteomgangen var det Navarsete som erstattet han.

Inn mot pause var det lite som skjedde helt frem til det siste minuttet. Da vartet Vard opp med et mønsterangrep. Det endte hos Arne Bjordal på blank kasse inne foran mål. Han sleivet ballen utenfor.

Begivenhetsrike minutter for Magnus Fosen

Klokka rundet 70 minutter og herfra inn skjedde det veldig mye. Det kom tre situasjoner der høyreback Magnus Fosen spilte en stor rolle. Først kunne han scoret på hel volley rett foran mål. Det gikk over. Minuttet etter fikk han en altfor lang touch som han prøvde å ta igjen, men solgte seg i stedet fullstendig og Ullerns høyreside var plutselig blottlagt. Da kunne Eric Ndayisenga sette fart uten motstand og sendte hjemmelaget i ledelsen via bortre stolperot.

Men Fosen skulle revansjere seg kjapt. På et dypt frispark raget han høyt og stusset Aslaksrud ned mot linja. Ullerns toppscorer tok på seg servitørrollen og slo et perfekt innlegg. Det hadde Henrik Navarsete luktet lenge før alle andre og var på rett plass til rett tid med åpent mål. Han feilet ikke.

Begivenhetsrike minutter for Henrik Navarsete

Ullern virket fornøyd etter utligningen, men det tok ikke lang tid før det neste målet kom. Igjen var det nokså billig. Lars Austnes mistet ballen enkelt til hjemmelagets kaptein Roy André Miljeteig. Han fyrte av umiddelbart, rett ned i hjørnet.

Da så det tungt ut for Ullern, men Henrik Navarsete var ikke ferdig. Vard la seg lavt og det inviterte til lange baller. Espen Lindøe sendte en poler i det lille bakrommet som var, og utrolig nok skapte Ullern overtall, fire mot tre. Henrik Navarsete nikket ballen over en utrusende keeper.

Det var Navarsetes første og andre scoring for sesongen. Det så også ut til å redde et viktig bortepoeng, men brått gikk det fra himmel til helvete. Vard fikk frispark på 20 meter, skuddet gikk i muren, og i følge dommeren i hånda på Navarsete. Straffe og utvisning. Det var nemlig Navarsetes andre gule kort for dagen.

Vard tok poengene

Roy André Miljeteig satte straffen i mål og Dion Osdautaj punkterte kampen like etter. Det var Vards første seier siden april, og de vant fortjent. Ullern må dra slukøret hjem etter å ha kommet tilbake to ganger, men straffen og Navarsetes utvisning ble nådestøtet.

Vard tar steget over streken, mens Ullern forblir på niendeplass. Neste helg kommer Egersund på besøk til Oslo vest. Kampstart er 15:00.

---

2. divisjon menn, avdeling 1, 13. serierunde søndag:

Vard Haugesund - Ullern 4-2 (0-0)

Haugesund Sparebank Arena: 257 tilskuere.

Dommer: Freek Arjen van Herk, Smørås IL

Mål: 1-0 Eric Ndayisenga (72′), 1-1 Henrik Navarsete (75′), 2-1 Roy André Miljeteig (79′), 2-2 Henrik Navarsete (85′), 3-2 Roy André Miljeteig (88′, straffe), 4-2 Dion Osdautaj (90′)

Gule kort: Ismar Dizdar, Henrik Navarsete, Ullern. Martin Nordtveit, Dion Osdautaj, Vard.

Rødt kort: Henrik Navarsete (to gule kort, 87′)

Ullern: Jesper Wold - Abbdel-Hedi Ali (Lars Austnes (46′), Espen Lindøe, Magnus Fosen, Harold Mufoncol - Cornelius Bencsik, Ismar Dizdar (Henrik Navarsete (18′), Håkon Øverby, Christoffer Skårn - Yannis Moula (Lars Følstad (76′), Jens Bonde Aslaksrud

Øvrige resultater søndag: Sotra – Ørn Horten 4-2, Staal Jørpeland – Moss 1-4, Egersund – Strømmen 1-2, Kvik Halden – Odd 2.-lag.

Spilt lørdag: Fløy – Arendal 3-1.