Fotball

KFUM slo voldsomt tilbake mot Sogndal

(KFUM Oslo-Sogndal 3-2)Etter cuptapet mot nettopp Sogndal sist torsdag, sverget Kåffa-spillerne revansje i serieoppgjøret tre dager senere. De holdt hva de lovet, og hjemmelaget vant “sekspoeng-oppgjøret. Og gikk dermed forbi Sogndal på tabellen. – Årsbeste av oss, sier en meget opplagt Simen Hestnes.

EKEBERG (Dagsavisen): Kåffa-leiren tok torsdagens cupnederlag svært tungt, og var meget revansjesugne allerede minutter etter cupnederlaget. Og spillerne klarte å holde gnisten de fikk tent etter tapet helt fram til søndagens seriekamp. De var meget hissige på grøten fra start, og var klart best før hvilen.

Anført av en meget opplagt og god midtbanespiller i Simen Hestnes. Den tidligere VIF- og Skeid-spilleren boblet over av energi, og i sin offensive sentrale midtbaneposisjon styrte han mye av spillet. Han løp, vant dueller, satte fart framover, slo nydelige pasninger, kom på løp i bakrom, og var det man i dag kaller helt sjef.

Etter 21 minutter rykket og rykket han framover med ballen limt til støvelen. Han så at keeper sto litt til høyre, og bare bredsidet ballen elegant i motsatt hjørne, til 2-0 til hjemmelaget.

Taktisk triumf

Før det hadde vertene tatt ledelsen ved Dadi Dodou Gaye, etter nydelig forarbeide av Håkon Helland Hoseth og Petter Nosa Dahl. Kjappe pasninger i lengderetningen, ut til Dodo, som banket inn ledergoalen fra skrått hold.

Dette var det man før i tida kalte en sekspoeng-kamp. Sogndal lå på femte plass med 20 poeng, Kåffa på syvende med 18 poeng. Vi snakket med trener Jørgen Isnes før kampen, som sa de skulle spille litt smalere med trioen på topp, for å få mer trykk inn mot Sogndals mål, komme til flere sjanser og avslutninger, og at de skulle være obs på at gjestene kom til å forsøke å bruke mye rom mellom Kåffas bakre treer.

– Taktisk fungerte dette bra, smilte KFUM-trener Jørgen Isnes etter kampslutt.

– Er du enig i at Simen Hestnes leverer en solid kamp i dag?

– Ja, bevares. Men det er mange som gjør det i dag, spesielt i 1. omgang. Simen er en enorm motor i laget. Han timer løpene sine godt, og da blir ikke vi stasjonære. Også er han litt tøff i trynet, og det trenger vi. Han står fram og snakker høyt og tydelig. Vi trenger slike spillere hos oss.

Årsbeste

Simen Hestnes, opprinnelig Ski-gutt, som gikk til VIF som 16-åring, derfra til Skeid, hvor han var i tre sesonger før han ble Kåffa-gutt, sier dette var årsbeste av laget:

– Helt klart, særlig 1. omgang. Vi snakket om det mentale før kampen, og vi var super-tente da vi gikk på banen. Cup-tapet var lagt bak oss, men vi visste betydningen av å vinne denne kampen. Bare helt herlig, sier Hestnes til Dagsavisen.

Fredag leverte han sin Masteroppgave i finans, og han sier det tok en liten bør fra skuldrene hans å bli ferdig med den oppgaven. Han har ordnet seg en jobb innen finans fra høsten av, det går på skinner for Simen Hestnes nå.

Hva sier så kaptein Hammer om Hestnes?

God Kåffa-kontroll

– Han er en veldig god allrounder. Han og Robin Rasch utfyller hverandre meget godt sentralt på midten. Simen var kanongod i dag. Vi ble litt rystet på 2-3, men avslutter med stil og vinner fullt fortjent. Jeg er enige i at dette nok var årsbeste av oss, sier KFUM-kapteinen til Dagsavisen.

Kåffa gikk opp i 3-0 ved Petter Nosa Dahl før halvtimen var spilt, og det hele så meget greit ut. Gjestene var tammere enn de var i torsdagens cupthriller, men de fikk den nødvendige gnisten da Andreas van der Spa reduserte før pause.

Og altså blod på tann da de reduserte ytterligere, til 2-3 ved Jonatan Ingi Jonsson etter 61 minutters spill.

Men KFUM klarte å beholde roen, de ble ikke veldig presset mot slutten, og dro i land en meget viktig seier.

Sogndals trener Tore Anré Flo sa dette til Dagsavisen etter kampslutt:

– Vi var ikke på fra start, og jeg har ingen god forklaring på hvorfor vi startet så tamt. KFUM var veldig gode på kontringer, og var mye mer på hugget enn vi var. Likevel syns jeg det er oppløftende at vi reduserer to ganger, og gir dem hard kamp helt inn. Vi reiser i buss hjemover med blandede følelser etter oppholdet i Oslo. Selvsagt glade for cup-triumfen, men vi skulle gjerne hatt med oss ett poeng her i seriekampen også.

Vi var ikke på fra start, og da vinner vi ikke over KFUM, sier Sogndals trener Tore Andre Flo.

Skeid var samtaleemne

Alle snakket også om Skeid oppe på Ekebergsletta etter kampen. Skeid som endelig avgjorde til egen fordel på overtid:

– Jeg knyttet neven da jeg hørte det. Jeg hadde tre fine sesonger i klubben, har mange venner der, og håper inderlig Skeid overlever, sier Simen Hestnes.

– Jeg unner Skeid dette, etter å ha hatt så mye utur. Artig for spillerne og trenerteamet dette, avsluttet KFUMs trener Jørgen Isnes.

Kåffa er nå oppe på 5. plass på tabellen. Åtte poeng bak serieleder Brann, men kun to bak Stabæk på 2. plass.

Både Hestnes og Isnes er enige om at Brann kommer til å rykke direkte opp, men at det er vidåpent om 2. plassen.

– Jeg syns vi skal ha som mål å ta den 2. plassen, jeg, så slipper vi alle disse kvalik-kampene, avsluttet Simen Hestnes, banens beste spiller denne søndags ettermiddagen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KFUM Oslo - Sogndal 3-2 (3-1)

Obos-ligaen, 12. serierunde, søndag 3. juli 2022

KFUM-Arena, 754 tilskuere

Mål: Dadi Dodou Gaye (3), Simen Hestnes (21), Petter Nosakhare Dahl (28), Andreas van der Spa (40), Jonatan Ingi Jonsson (61)

Gule kort: Erik Emanuel Longe Grønner (14), Valdimar Thór Ingimundarson (64), Remi-André Svindland (90)

KFUM: Mats Gulbrandsen Viken, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl ,Jørgen Paulov Hammer, Dadi Dodou Gaye, Robin Gravli Rasch, Simen Hestnes, Håkon Helland Hoseth, Petter Nosakhare Dahl (Tore André Hagbø Sørås), Filip Møller Delaveris (Moussa Jailani Elmi Njie), Håkon Kristian Stavrum (Remi-André Svindland)

Sogndal: Renze Jagger Fij, Hördur Ingi Gunnarsson, Axel Kryger, Eirik Lereng (Mansour Gueye), Andreas van der Spa, Jonatan Ingi Jonsson, Valdimar Thór Ingimundarson, Ulrik Mathisen, Peter Godly Michael (Sondre Holmlund Ørjasæter), Kristoffer Nessø (Erik Hovden Flataker), Erik Emanuel Longe Grønner (Endre Kupen)

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: