Dansk superinnbytter senket Frankrike på Stade de France

Andreas Cornelius slo til med et suksessinnhopp og scoret begge Danmarks mål som snudde 0-1 til 2-1 borte mot Frankrike i nasjonsligaen.

Trabzonspor-spissen ble matchvinner på et kraftfullt skudd i det 88. minutt. Fra spiss vinkel klinket han ballen opp i nettaket.

Cornelius var også mannen som gjorde utligningen 20 minutter tidligere. Han bredsidet vakkert inn en pasning fra Pierre-Emile Højbjerg. 29-åringen entret gressteppet på Stade de France etter en times spill.

Det var samme arena som en snau uke tidligere huset Champions League-finalen.

Karim Benzema tok Frankrike i ledelsen tidlig etter sidebytte. Real Madrid-stjernen satte rolig inn 1-0 etter fine kombinasjoner med innbytter Christopher Nkunku.

I pausen ble Kylian Mbappé tatt ut av det franske laget. Like før pause skar franskmannen grimaser og kjente åpenbart på smerter.

Frankrike hadde ikke landslagssjef Didier Deschamps på sidelinjen fredag. Han mistet tidligere i uken sin far og har de siste dagene tilbrakt tid med familien. De regjerende verdensmesterne ble i stedet ledet av assistenttrener Guy Stephan.

Triumfen ga Danmark en perfekt start på gruppe 1 i A-divisjonen i nasjonsligaen. Det samme fikk Ralf Rangnick som ny Østerrike-trener med hele 3-0 over Kroatia på bortebane.

Marko Arnautovic, Michael Gregoritsch og Marcel Sabitzer scoret de østerrikske målene. De to siste kom med tre minutters mellomrom tidlig i andre omgang.

---

Nasjonsligaen fotball menn fredag, 1. runde:

A-divisjonen, gruppe 1:

Frankrike – Danmark 1-2 (0-0)

Spilt på Stade de France, Saint-Denis.

Mål: 1-0 Karim Benzema (51), 1-1 Andreas Cornelius (68), 1-2 Cornelius (88).

---

---

Kroatia – Østerrike 0-3 (0-1)

Spilt i Osijek.

Mål: 0-1 Marko Arnautovic (41), 0-2 Michael Gregoritsch (54), 0-3 Marcel Sabitzer (57).