Odd avgjorde på fire minutter mot HamKam – hoppet seks plasser på tabellen

To kjappe Odd-mål midtveis i første omgang sørget for 2-1-seier borte mot HamKam i Eliteserien lørdag. Vertene måtte spille andre omgang med ti mann.

HamKam kom til oppgjøret i god driv etter tre uavgjort mot antatt bedre lag i Vålerenga, Rosenborg og Viking. Men lørdag fikk vertene det tøft mot et Odd som har slit så langt i år. Før oppgjøret lå Grenland-klubben på 13.-plass på tabellen.

Først scoret Milan Jevtovic på straffe etter 24 minutter, før pannebrasken til Tobias Lauritsen gjorde 2-0 kort tid etter. Det hjalp heller ikke at HamKam måtte spille andre omgang med ti mann etter Fredrik Sjølstads røde kort rett før pause.

Bare minuttet ut fra hvilen reduserte imidlertid Vegard Kongsro til 1-2. Etter sjokkåpningen var det mer sprut over hjemmelaget, som fikk et energisk Briskeby-publikum i ryggen.

Men Odd kjempet seg tilbake i kampen og den neste halvtimen var jevnspilt med sjanser til begge lag. HamKam forsøkte en sluttspurt de siste ti minuttene, men Odd-forsvaret holdt unna og sikret tre poeng.

Etter ni kamper ligger HamKam på tolvteplass med ni poeng. Odd hadde vært svake så langt i år med seks tap, men dagens seier gjør at de nå er på sjuendeplass.

Odd tar imot Molde i neste runde, mens HamKam reiser til Grimstad for å spille mot Jerv.

---

Eliteserien menn lørdag, 9. runde:

HamKam – Odd 1-2 (0-2)

Briskeby, 3340 tilskuere.

Mål: 0-1 Milan Jevtovic (str. 23), 0-2 Tobias Lauritsen (27), 1-2 Vegard Kongsro (45).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Fredrik Sjølstad, HamKam, Conrad Wallem, Milan Jevtovic, Solomon Owusu, Odd.

Rødt kort: Fredrik Sjølstad (42), HamKam.

HamKam (3-4-2-1): Nicholas Hagen – Halvor Rødølen Opsahl (Yuriy Yakovenko fra 81.), Hasan Kurucay (Fernán Faerron fra 90.), Vetle Skjærvik – Aleksander Melgalvis, Fredrik Sjølstad, Emil Sildnes (Eduards Daskevics fra 72.), Vegard Kongsro (Amin Nouri fra 81.) – Kristian Eriksen, Jonas Enkerud – Pål Alexander Kirkevold (Kristian Onsrud fra 45.).

Odd (4-3-3): Leopold Wahlstedt – Gilli Rólantsson, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Josef Baccay – Conrad Wallem, Solomon Owusu, Joshua Kitolano – Mikael Ingebrigtsen (Filip Rønningen Jørgensen fra 58.), Tobias Lauritsen, Milan Jevtovic (Syver Aas fra 83.).