Trikkeligaen

Tidlige mål i begge omgangene sendte Kjelsås tilbake på vinnersporet: – Det er full klaff fra start

(Kjelsås - Gjøvik/Lyn 4-0). Kjelsås sto med tre strake tap i 2. divisjon før lørdagens møte med Gjøvik-Lyn, men der endte også den rekka. To tidlige mål i første omgang, og ett tidlig i den andre var mer enn nok.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Kjelsås sto med tre strake tap i 2. divisjon før lørdagens møte med Gjøvik-Lyn, men der endte også den rekka. To tidlige mål i første omgang, og ett tidlig i den andre var mer enn nok.

Gjøvik-Lyn som sto med tre strake seire, uten baklengsmål, i serien før de tok turen til Kjelsås lørdag. I tillegg tok de seg videre i cupen etter en imponerende seier mot storebror Raufoss. Ingen drømmemotstander for et Kjelsås-lag som på sin side har levert tre strake tap i serien, samt en knepen cuptriumf mot Gjelleråsen.

Men på Grefsen stadion var det aldri noen tvil. Lars Brotangen stanga inn 1-0 allerede før det var spilt to minutter, og kun to minutter senere doblet Ole Erik Midtskogen. 2-0 før det var spilt fem minutter.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Etter pause ga Kjelsås nok en gang flatt jern ut fra start, og før minuttet var godt av andre omgang hadde Midtskogen sørga for 3-0. På tampen satte Adil Abbas kronen på verket, med et flott langskudd, bort i lengste hjørne.

Kjelsås-trener Eivind Kampen var naturlig nok strålende fornøyd med 4-0, da vi snakka med han etter kampslutt.

– Dette var et kjempefint svar ut av en litt tyngre periode. I i hvert fall tung resultatmessig. Så jeg er veldig imponert over at man plukker opp den her av hatten i dag, smilte han i vårsola på Grefsen stadion.

En tøff periode

At tre strake tap i serien har gitt han litt å tenke på virker klart. Og sjefen tar på seg en del av skylda for de sviktende resultatene den siste tida.

– Det har faktisk vært litt dårlig håndverk av meg. Vi har kanskje hatt litt feil fokus inn i de siste kampene, og ikke vært flinke nok til å pusse på de riktige tinga, sier han litt kryptisk.

– Hvor langt nede har man vært den siste tida?

– Det er klart det er veldig tøft. Det er veldig fort gjort å glemme å se på prestasjonen i sånne perioder. Vi har tapt tre seriekamper på rad. Det er jo fryktelig tungt, men prestasjonene har vært OK i de to første av de tre. Veldig små marginer som bikker det, og da må man ikke miste hode helt, og det syns jeg vi har klart. Det er bare tapet i Brattvåg sist, som var en ordentlig grell prestasjon, opplyser Kampen.

– Så du har følt deg trygg på at man skal komme seg ut av det kjapt?

– Nei, det er jo alltid spennende å se hvor mye det fester seg i hodet på spillerne da. Selvtillit kommer jo fra seire, men vi har klart å fokusere på prestasjonen. Samtidig må man få den seieren før eller siden, hvis ikke blir det litt hult å stå og snakke om disse prestasjonene, men kjempesvar i dag, og så må vi fortsette, og se på prestasjonen også i dag også. For det er masse ting her i dag som kan gjøres mye bedre.

Saken fortsetter under bildet.

Det har vært en tøff periode for Eivind Kampen, og Kjelsås. Men denne lørdagen kunne han endelig kle på seg smilet igjen.

Så ut som Kjelsås

Kampen legger til at han er stolt av spillernes evne til å ha hodet på rett plass, og at de leverte en såpass solid forestilling denne lørdagen.

Men hva var det som gjorde at Kjelsås denne runden klarte å ta poeng, der de i de foregående har blitt stående tomhendte igjen?

– Vi er litt mer direkte i noen viktige faser av kampen, som vi ikke har vært i det siste. Det er full klaff fra start, og det er klart når du får en sånn drømmestart på begge omgangene, så blir det veldig definerende for matchen.

For Kjelsås så på mange måter litt mer ut som, ja, nettopp; Kjelsås. Direkte i stilen, og ruvende i begge boksene. Ole Erik Midtskogen vant alle hodeduellene, og Rasmus Eggen Vinge sprang på alt. Såpass intenst at han til slutt måtte av med noe som kunne se ut som en strekk, like før slutt.

Saken fortsetter under bildet.

Her halter Rasmus Eggen Vinge av banen i sluttminuttene. Han og Ole Erik Midtskogen (til høyre) skapte masse trøbbel for Gjøvik-Lyn i lørdagens kamp.

Til tross for Midtskogens enorme styrke i lufta, viste den høyreiste spissen at han også er veldig presis med beina. Begge scoringene kom nemlig med høyreslegga.

Fire fulltreffere totalt var nok akkurat den medisinen Eivind Kampen trengte, etter kun ett mål, på de tre siste seriekampene.

– Du har spillere med kvaliteter, og som kan score. Det får vi se i dag?

– Ja, helt suverent. Kjempefine scoringer hele veien, og vi kommer til flere sjanser også. Vi var litt tilbake til sånn vi starta sesongen i dag, litt giftigere, og ting skjer litt fortere, svarer Kampen.

Kjelsås kunne faktisk scora enda flere, og hadde flere sjanser som var større enn noen av de Gjøvik-Lyn klarte å produsere. Sånn sett var seieren veldig fortjent.

Saken fortsetter under bildet.

Kjelsås skapte flere store muligheter som de ikke klarte å score på. Her setter Rasmus Eggen Vinge ballen utenfor mål, etter å ha blitt spilt igjennom aleine med Gjøvik-Lyns målvakt.

Hyller stopperne

I tillegg leverte de blå fra Oslos tak en ny, veldig god, defensiv kamp.

– Ja, og det har det egentlig vært hele veien. Og det har vært deilig. Det har vært en grunnmur, og den er der igjen i dag. Vi holder nullen, og jeg syns det stopperne våre holder på med i dag er skyhøyt nivå.

– Det føles litt at dere er et lag som tar poeng, hvis dere selv klarer å score?

– Ja, det føles litt som vi nærmer oss å bli et sånt lag nå. Men jeg var ikke fornøyd med alt defensivt i førsteomgang i dag. Jeg syns Gjøvik har en god periode siste halvdel av førsteomgang, uten å skape alt for mye, men da er vi ikke så solide som vi ønsker å være, men jeg er veldig godt fornøyd med prestasjonen altså.

Kjelsås møter Bærum borte i neste runde. Deretter venter Træff på Grefsen stadion.

Det ble en ordentlig fotballfest for Kjelsås på Grefsen stadion mot Gjøvik-Lyn. Her jubler Kjelsås-gutta for kveldens fjerde, og siste, signert Adil Abbas.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta:

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 8

Kjelsås – Gjøvik/Lyn 4-0 (2-0)

Grefsen stadion, 157 tilskuere

Mål: 1-0 Lars Brotangen (2.), 2-0 Ole Erik Midtskogen (5.), 3-0 Ole Erik Midtskogen (46.), 4-0 Ahmad Abbas (88.)

Gule kort: Jacob Hanstad, Eivind Willumsen, Lars Brotangen, Kjelsås. Ole Thomas Skogli, Bendik Gundersen, Gjøvik/Lyn.

Dommer: Torgeir Halsen (Vanylven Fotballklubb)

Kjelsås: William Da Rocha – Kristoffer Lassen Harrison, Lars Brotangen, Eivind Willumsen, Sebastian Ottesen – Winston Yaw Paintsil, Jacob Blixt Flaten, Victor Halvorsen, Jacob Hanstad – Rasmus Vinge, Ole Erik Midtskogen.

---






Mer fra Dagsavisen