Godset temmet Glimt borte– hentet opp 0-2 med Friday-scoring

Tittelforsvarer Bodø/Glimt fikk ikke Strømsgodset ned på jorda i Eliteserien fotball. Innbytter Fred Friday skjøt inn 2-2-utlikningen

Dermed står Glimt med 13 poeng etter åtte kamper denne sesongen.

– Det har vært en trend for oss i det siste at vi mangler litt kraft og energi, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen før avspark.

Han hadde håp om en kursendring og et løft, men laget hans sliter for tiden. Det var tilløp til burop fra hjemmefansen på Aspmyra mot slutten av kampen.

Friday straffet Glimt-laget da han tråklet seg inn mot mål og utlignet. Glimt-keeper Nikita Haikin var nær ved å få en hånd på ballen. Friday hadde vært på banen bare sju-åtte minutter før han sikret ett poeng for gjestene.

Medgangsperiode

«Godset» kom til kampen med tre seirer og en uavgjort på de fire siste kampene, og det stoppet ikke opp i Bodø heller. Drammenslaget var helt med spillemessig i 1.-omgangen.

Amahl Pellegrino utnyttet et stort rom da han ordnet 1-0 mot sin tidligere arbeidsgiver etter bare vel tre minutter. Godsets forsvar ble satt ut av spill etter en langpasning før målet.

Landslagsuttatte Brede Moe la på til 2-0 etter en snau halvtime. Han løp seg fri på en corner og fikk hodet på ballen.

– Vi klarer ikke å fortsette i samme spor etter 2-0. Det for mye hawaii og tut-og-kjør. Og baklengsmålene vi slipper inn ligner ikke grisen. Ikke bra nok, rett og slett, var dommen fra Moe overfor Eurosport etter kampslutt.

Surret

Haikin surret det så til med føttene da han skulle håndtere et tilbakespill. Johan Hove reduserte til 1-2 etter at gjestene fikk betalt for hardt arbeid på noe som ikke var en sjanse.

Glimt imponerte ikke spillemessig, og Strømsgodset forsvarte seg bra og var også småfarlig flere ganger. Det lå en utligning i lufta en stund før Godset fikk 2-2.

For Glimt venter toppkamp borte mot Molde søndag. Kvelden før spiller Strømsgodset hjemme mot Viking.

---

Eliteserien menn onsdag, 8. runde:

Bodø/Glimt – Strømsgodset 2-2 (2-1)

Aspmyra, 4809 tilskuere

Mål: 1-0 Amahl Pellegrino (3), 2-0 Brede Moe (28), 2-1 Johan Hove (35), 2-2 Fred Friday (82).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Elias Kristoffersen Hagen, Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Høibråten, Brice Wembangomo – Hugo Vetlesen, Elias Kristoffersen Hagen, Ulrik Saltnes – Sondre Sørli (Joel Mvuka fra 81.), Runar Espejord (Victor Boniface fra 87.), Amahl Pellegrino (Gilbert Koomson fra 87.).

Strømsgodset (4-2-3-1): Viljar Myhra – Niklas Gunnarsson (Lars-Christopher Vilsvik fra 70.), Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard – Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi – Halldor Stenevik (Kristoffer Tokstad fra 69.), Johan Hove, Ole Enersen (Tobias Gulliksen fra 60.) – Lars-Jørgen Salvesen (Fred Friday fra 74.).