Fotball

Trøbbel for målfattige Jerv som tapte for Odd: – Veldig skuffende

Nyopprykkede Jerv sliter foran motstanderens mål. Søndag ble det et nytt tap da Odd vant 1-0 i eliteseriekampen i Grimstad.

Jervs trener Arne Sandstø var som vanlig engasjert på sidelinjen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Jerv har imponert flere til nå denne sesongen, og det har vært på hjemmebane alle poengene har kommet. Grimstad-laget var ubeseiret på eget gress før et Odd-lag som har slitt, kom på besøk.

Milan Jevtovic ble matchvinner for Odd, som vant etter fire strake tap.

Poengene til Jerv har kommet mot Strømsgodset, Kristiansund og Tromsø.

– Odd er kanskje det beste laget som har vært her til nå. De kneblet oss helt i første omgang. Vi er for upresise med veldig mange balltap. Da blir det vanskelig å vinne mot en sånn motstander, sa Jerv-trener Arne Sandstø til Discovery.

Sandstø, som har spilt for og trent Odd, måtte gjøre én endring etter at spiss Erlend Hustad ble utvist mot Viking sist runde. Rodney Antwi fikk sin første kamp fra start. Hustad står uten mål denne sesongen, og det gjør også Antwi. Kun tre mål har Jerv scoret i løpet av de sju første rundene.

Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen gjorde flere endringer på sitt Odd-lag etter rekken med dårlige resultater, og det ga uttelling.

Ble liggende bak

Det var Odd som kom klart best i gang på Levermyr. De hvitkledde skapte flere gode sjanser, men få av avslutningene gikk mot mål. Øystein Øvretveit, som har vært blant seriens beste sisteskanser til nå, ble ikke satt ordentlig på prøve.

Odd hadde ballen mest gjennom hele omgangen, og Jerv ble liggende veldig langt bakpå i store deler av de første 45 minuttene. Et kampbilde som ikke har vært ulikt de andre Grimstad-laget har spilt. Den defensive strukturen har syntes å være førsteprioriteten til Sandstø i innledningen av sesongen.

– Første omgang er grusomt offensivt, og det gjør at vi ikke er mer med. Vi forsvarte oss, de har ikke mange sjansene, så det er mye bra den veien. Offensivt tror jeg det er den svakeste kampen vi har spilt til nå, og det er veldig skuffende, sa Sandstø.

Jerv kom ut i en bedre versjon i starten av annen omgang. Aral Simsir kom til avslutninger fra god posisjon, men begge gikk utenfor. I den andre enden ble Milan Jevtovic stoppet av en god Øvretveit-redning.

Avgjort

Jevtovic klarte det på neste forsøk da han mottok ballen i 16-meteren og bøyde ballen rundt Øvretveit og bort i det lengste hjørnet.

Jerv hevet spillet sitt noe etter Odd-scoringen, men det ble aldri ordentlig farlig. Venstreback Mathias Haarup gikk i bakken like før ordinær tid var over, og Jerv ropte på straffespark. Det ble vinket videre av kampleder Sivert Amland.

Eliteseriefotballen fortsetter med et tett kampprogram før den tre uker lange pausen i juni. For Odd venter Sandefjord og HamKam de neste seks dagene.

Jerv møter Aalesund og Sarpsborg den kommende uken.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 7

Jerv – Odd 0-1 (0-0)

Levermyr

Mål: 0-1 Milan Jevtovic (69).

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Erik Brenden, Willis Furtado, Jerv, Conrad Wallem, Odd.

Lagene:

Jerv (3-2-2-3): Øystein Øvretveit – Ole Martin Kolskogen, Daniel Arrocha (Amadou Diallo fra 74.), John Olav Norheim – Torje Wichne, Mathias Haarup – Mathias Wichmann (Kristian Novak fra 87.), Erik Brenden – Willis Furtado, Rodney Antwi (Erik Tobias Sandberg fra 64.), Aral Simsir (Mikael Ugland fra 74.).

Odd (4-3-3): Leopold Wahlstedt – Gilli Rólantsson, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Josef Baccay – Conrad Wallem, Solomon Owusu, Joshua Kitolano – Mikael Ingebrigtsen (Syver Aas fra 87.), Abel William Stensrud (Tobias Lauritsen fra 80.), Milan Jevtovic (Filip Rønningen Jørgensen fra 87.).

---