Fotball

Rekdal-ønskede Eriksen reddet poeng for HamKam mot RBK: – Utrolig godt

Kristian Eriksen ble snytt for en overgang til Kjetil Rekdals Rosenborg før sesongen. Søndag svarte han med scoring i 1-1-kampen mellom lagene. Tidligere HamKam-spiller Sam Rogers, som Rekdal fikk hentet, scoret for Rosenborg.

HamKam fikk et fortjent poeng til slutt på en hjemmebane med 6904 tilskuere. Rosenborg hadde kun ett skudd på mål.

Mye handlet om Kjetil Rekdal, assistent Geir Frigård, Rosenborg og HamKam før sesongstart i Eliteserien. Trenerduoen flyttet fra de nyopprykkede til Trondheim etter opprykket. Rekdals forsøk på å hente Kristian Eriksen gikk i vasken, og det skapte en viss spenning mellom klubbene.

Før kampen fikk Rekdal, Frigård og Rogers blomster av HamKams daglig leder Bent Svele. Et utsolgt Briskeby svarte med applaus ispedd noen få som buet på trioen.

Rogers svarte med å banke ballen i mål fra distanse mot sine gamle lagkamerater. Amerikaneren var Rekdals første signering.

I 2. omgang viste Eriksen seg fram med scoring mot klubben han gjerne skulle gått til før sesongen. Under feiringen viste fansen at han for lengst er tilgitt for uttalelsene han ga da det ikke ble en overgang.

– Det var deilig. Det var utrolig godt. Jeg synes vi fortjente det i dag. Jeg har ventet litt på målpoeng og fikk det i dag. Det var godt, sa Eriksen til Discovery.

Feberredning

Rekdals Rosenborg trøbler på åttendeplass med kun to seirer etter sju kamper. HamKam på sin side spilte sin femte uavgjortkamp og er fire plasser bak.

Det var HamKam som kom best i gang. Enkerud var svært nære da han kom til avslutning fra 16 meter, men André Hansen reddet glimrende.

HamKam fortsatte å presse og skapte nye muligheter uten uttelling. Rosenborg på sin side var mindre farlige, men så traff Rogers godt fra distanse.

Skuddet gikk via en HamKam-spiller og suste i mål langs kunstgresset. Den tidligere HamKam-spilleren feiret ikke scoringen.

Etter hvilen ble det skapt færre sjanser på Briskeby. Vetle Skjærvik var nær da han headet utenfor fra fem meter.

Halvveis ut i omgangen tok det av da Eriksen og HamKam fikk betalt for sitt høye press. Innlegget fra venstre fra Amin Nouri var presist, og Eriksen headet like presist.

– Synd

Ut over i omgangen tok begge lagene færre sjanser, og kampen ebbet ut med poengdeling.

– Det er synd vi ikke får inn et (mål) i første omgang. Jeg synes vi gjør en jævlig bra kamp hjemme mot Rosenborg. Vi viser nok en gang at vi er veldig vanskelig å slå. Vi mangler det siste på å bikke det og få trepoengeren, men vi gjør en heroisk innsats og må ta med oss dette, konkluderte Eriksen.

HamKam, som kun har ett tap så langt denne sesongen, møter Viking borte til onsdag. Deretter står Odd for tur før en tre uker pause med eliteseriefotball.

For RBK venter Haugesund (h) og Vålerenga (b) til uken.

---

Kampfakta:

Eliteserien menn søndag, 7. runde:

HamKam – Rosenborg 1-1 (0-1)

6904 tilskuere

Mål: 0-1 Sam Rogers (23), 1-1 Kristian Eriksen (68).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Vegard Kongsro, Hasan Kurucay, HamKam.

Lagene:

HamKam (3-4-3): Nicholas Hagen – Halvor Rødølen Opsahl, Hasan Kurucay, Vetle Skjærvik – Aleksander Melgalvis, Fredrik Sjølstad (Kobe Hernández-Foster fra 66.), Emil Sildnes, Vegard Kongsro (Amin Nouri fra 65.) – Kristian Eriksen, Yuriy Yakovenko (Benjamin Faraas fra 57.), Jonas Enkerud.

Rosenborg (3-2-3-2): André Hansen – Sam Rogers, Markus Henriksen, Pavle Vagic – Erlend Dahl Reitan (Adam Andersson fra 85.), Edvard Tagseth – Victor Jensen, Tobias Børkeeiet, Olaus Skarsem (Carlo Holse fra 79.) – Noah Holm, Stefano Vecchia (Vebjørn Hoff fra 66.).

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: