Glimt slo tilbake i effektiv seier mot FKH: – Resultatet bedre enn prestasjonen

Bodø/Glimt-offensiven løsnet skikkelig etter en trå periode i 4-1-kampen borte mot Haugesund. Amahl Pellegrino ble sentral i oppvisningen.

Det var ingen overkjøring i Haugesund, men gjestene var enormt effektive mot et sløsende og unøyaktig hjemmelag. Resultatet stoppet Glimts seiersløse rekke i Eliteserien på tre kamper.

På lystavla sto det 0-3 etter litt over en halvtime. Kjetil Knutsen hadde ikke bare gode ting å si i etterkant.

– Vi burde ha stengt kampen mye mer enn vi gjorde. Det ble for store avstander etter min smak, men vi gjorde jobben. Resultater var bedre enn prestasjonen, sa Glimt-treneren til Discovery.

Ble parkert

Sondre Sørli tok de regjerende mesterne foran etter åtte minutter på et innlegg fra Pellegrino. Han hadde bare å sette foten på ballen i en situasjon der FKH-keeper Egil Selvik var helt sjanseløs.

Alioune Ndour kom til en dobbeltmulighet på kort tid, men dette var ikke kvelden der Haugesund hadde marginene på sin side. I stedet ble Glimt-ledelsen doblet ved Runar Espejord. Han fikk ballen fra Ulrik Saltnes og scoret fra vel 16 meter.

Like etter la Pellegrino på 3-0 fra spiss vinkel. I forkant parkerte han totalt FKH-backen Ulrik Fredriksen.

For lett

Vertene fikk en flott start på 2. omgang. Mads Sande klinket til fra 17 meter etter pent FKH-spill, men det ble bare med den ene reduseringen. Glimts 4-1-scoring kom da Saltnes avsluttet via Pellegrino, som fikk den kreditert i kampprotokollen.

– Jeg føler vi hadde sjanser til å score flere mål, men slipper inn litt enkle mål. Da blir det vanskelig, sa målscorer Sande.

Han omtalte Haugesunds spill som «jævlig bra» og noe «å ta med seg videre». Like positiv var ikke sjefen.

– Dette var «så der». Når du taper 1-4, kan man ikke være fornøyd med prestasjonen, sa FKH-trener Jostein Grindhaug til Discovery.

Mye å jobbe med

Hugo Vetlesen var tilfreds med at Bodø/Glimt fikk det å løsne framover. Laget sto med ett tap og to strake uavgjort på sine siste kamper før helgens runde.

– Vi er effektive foran kassa, og det har vi ikke vært i det siste. Fortsatt er det mye å jobbe med. I dag var vi upresise, spesielt i 2. omgang. Vi må våge mer å være oss selv. Det er da vi er best, sa Glimts indreløper.

Med seieren tok Glimt seg opp i tolv poeng på sju kamper, mens Haugesund ligger nest sist med seks poeng.

Det er ny runde i Eliteserien i midtuka. Da skal FKH møte Rosenborg borte torsdag, og dagen før tar Bodø/Glimt imot Strømsgodset.

---

Eliteserien menn søndag, 7. runde:

Haugesund – Bodø/Glimt 1-4 (0-3)

Haugesund stadion, 4514 tilskuere

Mål: 0-1 Sondre Sørli (7), 0-2 Runar Espejord (30), 0-3 Amahl Pellegrino (31), 1-3 Mads Sande (46), 1-4 Pellegrino (66).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Alfons Sampsted, Bodø/Glimt.

Haugesund (4-4-2): Egil Selvik – Ulrik Fredriksen (Julius Eskesen fra 45.), Anders Bloch Bærtelsen, Søren Reese, Nikolas Walstad – Peter Therkildsen, Kevin Martin Krygård, Christos Zafeiris, Mads Sande – Alexander Søderlund (Joacim Holtan fra 73.), Alioune Ndour (Hillary Gong fra 86.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Brede Moe, Japhet Sery Larsen (Marius Høibråten fra 70.), Brice Wembangomo – Hugo Vetlesen, Elias Kristoffersen Hagen, Ulrik Saltnes (Gaute Vetti fra 86.) – Sondre Sørli (Gilbert Koomson fra 85.), Runar Espejord (Victor Boniface fra 70.), Amahl Pellegrino (Joel Mvuka fra 71.).