Leipzig vant den tyske cupen i straffedrama

Leipzig havnet bakpå i første omgang, fikk en mann utvist, men nektet å gi seg før Freiburg var slått på straffer i den tyske cupfinalen.

Benjamin Henrichs avgjorde for Leipzig da han satte sitt straffespark i mål til 4-2. Da Ermedin Demirovic bommet på den neste for Freiburg, kunne Leipzig slippe jubelen løs.

Også kaptein Christian Günter bommet i straffesparkkonkurransen for Freiburg.

Tittelen er den første Leipzig har tatt etter at den nyrike klubben slo seg opp i tysk fotball. Det er også den første klubben fra Øst-Tyskland som vinner cupen siden Tyskland ble gjenforent.

Maximillian Eggestein ga Freiburg ledelsen etter 19 minutter. Da Marcel Halstenberg fikk rødt kort etter 57 minutter, så det tungt ut for Leipzig.

Christopher Nkunku utlignet imidlertid kvarteret før full tid. Ti minutter senere ville Leipzig-spillerne ha straffe, men etter en VAR-sjekk ble det ingen straffe. Helt på tampen av 2. ekstraomgang ville Leipzig-spillerne ha straffe igjen, men nok en gang sa VAR og dommerteamet nei.

Til slutt ble det likevel jubel etter straffedramatikk.