Fotball

Agenten: Botheim har brutt kontrakten med russiske Krasnodar

Fotballspiller Erik Botheim (22) har avsluttet avtalen med den russiske klubben Krasnodar, opplyser hans agent Jim Solbakken.

– Erik anså det som at han ikke hadde noen annen mulighet, skriver agenten på Instagram.

Solbakken legger til at kontrakten er avsluttet med umiddelbar virkning. Videre opplyser han at det ble gjort på grunnlag av artikkel 14 i regelverket til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Botheim fikk sin Krasnodar-avtale suspendert da Russland invaderte Ukraina i februar. Han ble klar for klubben i desember, men fikk aldri spilt en tellende kamp.

Krasnodar permitterte 22-åringen og sine øvrige utenlandske spillere da krigen i Ukraina startet. Etter invasjonen opplyste Fifa at spillere i den russiske ligaen midlertidig kunne oppheve sine kontrakter og spille for en annen klubb fram til 30. juni, men det gjorde ikke Botheim.

Han har trent med gamleklubbene Bodø/Glimt og Stabæk for å holde seg i gang.

Salget av Botheim til Russland ble rapportert å ha en total verdi på omkring 80 millioner kroner pluss prestasjonsbaserte bonuser. Mye tyder dermed på at Bodø-klubben nå går glipp av en stor slump med penger.

Botheim kom gratis til Bodø/Glimt fra Rosenborg før fjorårets sesong. Fram mot seriegullet scoret han 15 mål i tillegg til fire mål i conferenceligaen.

---

Dette er fotballspilleren Erik Botheim:

* Alder: 22 år (født 10. januar 2000)

* Posisjon: Spiss

* Klubb: Står uten kontrakt

* Tidligere klubber: Lyn, Rosenborg, Stabæk (lån), Bodø/Glimt, Krasnodar

* Meritter: Seriemester med Bodø/Glimt (2021)

* Står oppført med 55 aldersbestemte landskamper og 14 mål.

* Aktuell: Har brutt kontrakten med russiske Krasnodar fem måneder etter at han ble solgt til klubben. Det opplyste hans agent Jim Solbakken på Instagram onsdag.

---

Mer fra Dagsavisen