Fotball

Berges lag øyner milliardpott – må slå tilbake i opprykkskampen

Sander Berge og Sheffield United må ta igjen et 1-2-nederlag mot Nottingham Forest for å ha håp om opprykk og en mulig premie på over en milliard kroner.

Det så lenge ut til at Nottingham-laget skulle få med seg en 2-0-ledelse fra den første kampen på bortebane, men på overtid stanget Berge ballen i mål og ga Sheffield United et lite håp i kampen om å spille opprykksfinale til Premier League.

Kampen tirsdag kveld vil avgjøre hvem som skal spille finalen på Wembley mot Huddersfield 29. mai. Berge og hans lagkamerater må vinne for å være en kandidat for opprykk og premiepotten på over en milliard kroner. Kampen kalles ofte «den mest verdifulle» i fotballen som følge av godene som følger med seier.

De midlene kommer blant annet fra den svært lukrative TV-avtalen ligaen har skaffet seg, som gjør at potten deles likt på alle lagene i ligaen ved sesongstart, før man får mer penger for hvor mange av kampene til laget som vises på TV i sesongen.

Ifølge Goal vil hvert nyopprykkede lag være garantert rett over en milliard kroner. De tjener mer jo høyere de kommer på tabellen i den påfølgende sesongen.

I 2020 konkluderte revisjonsselskapet Deloitte med at de nyopprykkede lagene den sesongen tjente mellom 1,6 og 3,2 milliarder kroner.

(©NTB)