Gullracet i Serie A varer helt inn – Milan ett poeng unna etterlengtet tittel

Milan er snublende nær sitt første Serie A-trofé siden 2011. Alt avgjøres i siste runde etter at byrival Inter taklet presset og slo Cagliari 3-1.

To poeng skiller Milano-lagene før ligaavslutningen kommende helg. Der vil uavgjort være nok når Milan møter Sassuolo borte, mens Inter tar imot Sampdoria samme dag.

Ved poenglikhet vinner Milan på innbyrdes oppgjør. Søndag tok «Rossoneri» et nytt steg nærmere en kjærkommen scudetto (ligatittel) med 2-0 over Atalanta.

Rafael Leão sendte Milan i ledelsen etter 57 minutter. Den kvikke kantspilleren dro med seg ballen i duell med en forsvarer og skjøt den i nettet til stor jubel fra hjemmefansen.

20 minutter senere doblet Theo Hernández etter en enda bedre prestasjon. Venstrebacken satte på turboen på egen banehalvdel, løp enkelt forbi hele Atalanta-forsvaret og satte inn 2-0.

Noen timer senere svarte Inter. Matteo Darmian og en måldobbel fra Lautaro Martínez ga 3-1-seier som holdt liv i klubbens håp om å forsvare Serie A-tittelen.

Resultatet sendte Leo Østigård og Genoa ned til nivå to, mens det trygget elitestatusen for Sampdoria med Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i stallen.

I siste runde står det mellom Cagliari og Salernitana om å unngå den siste nedrykksplassen. Sistnevnte har våknet i siste liten og radet opp mange kamper uten tap.