Fotball

Uefa advarer om billettsvindel før finalemaraton

Det europeiske fotballforbundet oppfordrer fotballsupportere til å være på vakt i forbindelse med billettsvindel foran finalene i Uefa-turneringer i mai.

Supportere anmodes om å være forsiktige i kampen om billetter til finalene i ulike Uefa-turneringer i mai. Foto: Jose Breton / AP / NTB

De ber også om at supportere som ikke har billett, ikke reiser til henholdsvis Paris, Sevilla og Tirana for å forsøke å få tak i billett i siste liten til finalene i europaligaen og mesterligaen.

Den første finalen går 18. mai i Sevilla. Der møtes Eintracht Frankfurt og Rangers i kampen om trofeet. 25. mai går finalen i conferenceligaen der Roma og Feyenoord skal møtes i Tirana.

28. mai spiller Liverpool og Real Madrid om seieren i mesterligaen i Paris. Uefa ber supportere om å være forsiktige når de prøver å få tak i de høyt etterspurte billettene.

Forbundet sier også at de patruljerer internett for å forebygge salg på svartebørsen.

«Vi er bevisste på at etterspørselen etter billetter til finalen kan føre til at falske billetter kommer inn på annenhåndsmarkedet, slik det har skjedd ved tidligere finaler», heter det i en pressemelding.

Foran EM-finalen i 2020 oppsto det kaos utenfor Wembley med mange supportere som møtte opp uten gyldig billett. Uefa-president Alexander Ceferin har senere kalt de scenene «uakseptable».