Fotball

Haugesund tok sesongens første seier og sendte KBK til bunns: – Vi har jobbet knallhardt

Haugesund tok sin første seier for sesongen med 2-0 over bunnrival Kristiansund i Eliteserien søndag. Alexander Søderlund scoret sitt første for året.

Alexander Søderlund scoret for Haugesund mot Kristiansund søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Det var duket for et skikkelig bunnoppgjør på Vestlandet. Haugesund hadde tapt sine første fem kamper, mens Kristiansund hadde tapt tre og spilt en uavgjort.

Mål av Søderlund og Alioune Ndour sikret hjemmelagets første seier for sesongen. Det førte laget opp fra jumboplass, og sendte søndagens motstander helt ned på jumboplassen. Ndour var svært aktiv for hjemmelaget og satte KBK-forsvaret på flere prøver.

– Det smaker godt. Vi har jobbet knallhardt og stått på, og endelig får vi betalt, sa Søderlund til Discovery etter kampen.

Seieren var den første i ligaen siden 7-0-triumfen mot Mjøndalen i oktober i fjor.

– Det var ikke en spesielt vakker fotballkamp, men akkurat nå driter jeg litt i det, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

– Ikke synd på oss

Kristiansund tapte sine tre første kamper, men fikk med seg et uavgjortresultat hjemme mot HamKam sist. De greide imidlertid ikke å følge opp. Haugesund-keeper Egil Selvik fikk ikke altfor mye å jobbe med gjennom kampen.

– Jeg er skuffet fordi jeg synes vi spiller en ålreit bortekamp, men vi slipper inn for lette mål. Det er utrolig at vi ikke klarer å score. Det vil seg ikke nå om dagen, men vi må bare jobbe oss ut av det, sa KBK-trener Christian Michelsen.

– Vi skal ikke legge oss ned og synes synd på oss selv, fortsatte han.

Skade

Sigurd Kvile startet sin første kamp for KBK etter at han ble klar på en låneavtale fra Bodø/Glimt tidligere i uken, men etter 13 minutter tok han telling etter en duell. 22-åringen landet forkjært på skulderen og måtte bæres ut av banen.

Den første scoringen kom allerede etter ett minutt og 20 sekunder. Alioune Ndour kom fri på høyresiden og la flott inn langs bakken til Søderlund. Spissen hadde få problemer med å styre den i mål med foten.

Det var en pangstart for Haugesund, som før kampen sto med bare tre mål på de fem første kampene. Ti minutter senere var Kvile uheldig og måtte byttes ut.

Starten på 2. omgang ble ikke bedre enn den første for gjestene fra Nordmøre.

Ny kalddusj

Kun to minutter ut i omgangen lå ballen igjen i mål. Ndour mottok ballen på egen banehalvdel, før han førte den med seg helt inn før han avsluttet via hansken til KBK-keeper Sean McDermott og i mål.

Det var en ny kalddusj for et KBK-lag som slet med å skape de aller største farlighetene. Gjestene presset på mot slutten, men de fikk aldri reduseringen som hadde gitt håp.

Haugesund kunne til slutt juble for årets første seier.

Haugesund møter Odd borte i neste kamp, mens Kristiansund tar imot Strømsgodset hjemme.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 5

Haugesund – Kristiansund 2-0 (1-0)

Haugesund stadion, 3597 tilskuere

Mål: 1-0 Alexander Søderlund (1), 2-0 Alioune Ndour (47).

Dommer: Marius Lien, Fossum Skien.

Gult kort: Mads Sande, Haugesund, Sander Kartum, Moses Mawa, Kristiansund.

Lagene:

Haugesund (4-3-3): Egil Selvik – Thore Pedersen (Ulrik Fredriksen fra 76.), Anders Bloch Bærtelsen, Søren Reese, Nikolas Walstad – Peter Therkildsen, Kevin Martin Krygård, Christos Zafeiris – Mads Sande, Alexander Søderlund (Joacim Holtan fra 45.), Alioune Ndour (Julius Eskesen fra 64.).

Kristiansund (4-2-3-1): Sean McDermott – Snorre Strand Nilsen, Sigurd Kvile (Jesper Isaksen fra 14.), Andreas Hopmark (Isaac Annan fra 90.), Christoffer Aasbak – Sebastian Jarl, Amidou Diop – Torgil Gjertsen, Sander Kartum (Liridon Kalludra fra 45.), Agon Mucolli (Brynjólfur Willumsson fra 64.) – Bendik Bye (Moses Mawa fra 64.).

---