Reservepreget Liverpool slo Newcastle borte og la press på City

Liverpool sikret en foreløpig tabelltopp med 1-0 seier borte mot Newcastle United. Dermed la de press på Manchester City i kampen om Premier League-trofeet.

Naby Keita ble matchvinner med en scoring tidlig i første omgang. Liverpool var det klart beste laget, men rødtrøyene klarte bare å utnytte den ene muligheten.

Liverpool-manager Jürgen Klopp valgte å spare stjerner som Mohamed Salah, Thiago Alcântara og Trent Alexander-Arnold fra start. Egypteren Salah, som denne uken ble kåret til årets spiller i Premier League, ble byttet inn drøye 25 minutter før slutt.

– Et lag i form, og et publikum som har ventet i årevis på skikkelig suksess. Vi kommer her og gjør fem bytter, og med mer eller mindre et nytt oppsett, så prestasjonen i dag var virkelig enestående. Jeg elsket det. Vi kontrollerte kampen på så mange måter, sa Klopp til BT Sport etterpå.

Godt hjemmelag

Newcastle hadde før oppgjøret ikke tapt på hjemmebane siden midten av januar. De hadde også tatt fire strake seirer i ligaen.

– Vi gjorde fem bytter i dag, men guttene som kom inn presterte veldig bra. Vi trenger det resten av sesongen, sa Liverpool-back Andy Robertson.

Liverpool kjemper en beintøff kamp mot City om ligatittelen. Kun to poeng skiller lagene når de har igjen henholdsvis fire og fem kamper igjen. De lyseblå spiller senere lørdag borte mot Leeds.

Guineansk magi

Det første kvarteret bølget spillet fram og tilbake i Newcastle, uten de store sjansene. Men i det 19. minutt ble Keita spilt fri, og han dro seg gjennom hele boksen før han satte ballen i mål fra kort hold.

En tøff takling fra James Milner på Fabian Schär i forkant skapte store protester fra Newcastle-leiren, men dommeren lot målet stå. Ti minutter før hvilen var Sadio Mané nær å doble, men han klarte ikke å overliste keeper Martin Dúbravka.

Kor tid etter jublet hjemmefansen for utligning da Miguel Almirón kom mutters alene med Alisson Becker. Målet ble avvinket for offside. Tre minutter før pause var Diogo Jota høyest i feltet på et innlegg, men Dúbravka fikk slått til corner.

Sjansesløseri

Annen omgang startet med mye trykk og temperatur. I det 62. minuttet var Mané nær scoring fra ti meter, men avslutningen gikk utenfor stolpen. Senegaleseren ble byttet ut mot Salah etter halvspilt omgang.

Egypteren gjorde seg bemerket med én gang, og både han og Jota var nær ved å øke ledelsen. Tre minutter før full tid holdt det på å bli poengdeling på St. James Park. Bruno Guimarães fikk rettvendt seg og klemte til fra 16-meter, men Allison var raskt nede og fikk avverget.

Liverpool møter Tottenham hjemme i neste kamp, mens Newcastle møter Manchester City borte.