Fotball

Burnley snudde til seier mot Watford og sendte Normanns Norwich ned

Burnley lå under 0-1 mot Watford lørdag, men vendte til 2-1 og styrker håpet om å holde seg i Premier League. Mathias Normann og Norwich må ned til nivå to.

Burnley snudde til seier mot Watford og tok viktige poeng i nedrykksstriden. Foto: John Walton / PA via AP / NTB

Normann og Norwich måtte enten vinne eller satse på poengtap for Burnley om Premier League-håpet skulle leve videre, men med 0-2-tap for Aston Villa er skjebnen forseglet. Normann spilte hele kampen for de gulkledde, men greide ikke å hindre at nedrykket er et faktum.

Ollie Watkins og Danny Ings scoret Villas mål.

– Jeg er skuffet over resultatet. Det er vanskelig å si noe nå. Det er mye følelser, og vi ga alt, men det var ikke nok. Vi har fortsatt stoltheten å spille for, sa Norwich-kaptein Grant Hanley etter nederlaget, ifølge BBC.

Lørdagens seier var svært viktig for Burnley, som nå har fem poengs luke til Everton under streken. James Tarkowski var uheldig da han sendte ballen i eget nett i første omgang, men med etter 83 minutter fikk de «endelig» uttelling.

Raske mål

Jack Cork stanget inn utligningen før Josh Brownhill satte inn 2-1 med et godt plassert skudd tre minutter senere. Det sikret fortsatt håp om spill i toppdivisjonen også neste sesong.

– All ære til guttene og trenerteamet. Det er et viktig resultat, sa Brownhill.

– Det minner oss bare på hvilken gruppe spillere de er. Jeg skal nok ta meg et glass vin og nyte det senere, sa midlertidig Burnley-sjef Mike Jackson.

Everton møter tabelltreer Chelsea til en vrien hjemmekamp søndag. Frank Lampards menn har to kamper til gode på Burnley.

Tolv poeng

Watford har med lørdagens resultat tolv poeng opp til Burnley på trygg plass, og må dermed vinne alle de gjenstående kampene for å ha muligheten til å berge seg. I tillegg må enten Burnley eller Leeds tape de resterende kampene de har igjen.

Burnley har vært inne i en god periode etter at Sean Dyche fikk sparken som klubbens manager, og de sto uten tap på de tre siste ligakampene før lørdagens bunnkamp.