Sandefjord ydmyket Strømsgodset etter Ofkir-hat trick

(Strømsgodset - Sandefjord 0-5). Strømsgodset sviktet i alle ledd og tapte med brutale 0-5 hjemme for Sandefjord i Eliteserien fotball. Mohamed Ofkir scoret tre ganger.

– Jeg er stolt av laget. Vi måtte opp på hesten og gjøre det vi har trua på etter kampen mot HamKam (0-3-tap) sist, sa Ofkir til MAX.

Strømsgodset la et solid press på Sandefjord fra start, men i løpet av noen sekunder etter en Godset-corner hadde gjestene kontret inn 0-1. Ofkir dro seg inn fra høyre og sendte i vei et lavt skudd ved bortre stolpe. Keeper Viljar Myhra var uten sjanse.

Noen minutter før pause utnyttet Franklin Nyenetue et gedigent bakrom og sendte ballen mellom beina på Myhra og inn til 0-2.

– Dette er ganske enkelt ræva. Vi må opp 100 hakk i 2. omgang, sa Myhra til MAX i pausen.

Strømsgodset fikk trolig en verbal oppstramming i garderoben ved halvtid. Spillet til hjemmelaget tok seg solid opp fra start av omgangen.

Lekk

Likevel gikk det helt galt. Myhra ga en svak retur etter et skudd. Den snappet Nyenetue opp, og så sto det 0-3 i vårværet i Drammen.

Ofkir skjøt inn ytterligere mål etter 70 og 80 minutter. På 0-4 begynte Godset-tilhengere å forlate stadion.

Etter kampen var det piping på tribunene. Godset-fansen hadde sett noe nær lavmål fra sine spillere.

Strømsgodset står med bare tre poeng etter fire kamper og er inne i en liten krise. Nedrykkstippede Sandefjord har sikret seg det dobbelte.

Begge lag spiller hjemmekamp neste gang (8. mai). Godset får besøk av Rosenborg, mens Vålerenga reiser til Sandefjord.

---

Kampfakta

Eliteserien menn lørdag, 4. runde:

Strømsgodset – Sandefjord 0-5 (0-2)

Marienlyst, 4401 tilskuere

Mål: 0-1 Mohamed Ofkir (14), 0-2 Franklin Nyenetue (40), 0-3 Nyenetue (62), 0-4 Ofkir (70), 0-5 Ofkir (79).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Franklin Nyenetue, Sandefjord.

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars-Christopher Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Thomas Grøgaard – Johan Hove (Ole Enersen fra 81.), Herman Stengel, Kreshnik Krasniqi (Jack Ipalibo fra 45.) – Kristoffer Tokstad (Tobias Gulliksen fra 45.), Fred Friday, Halldor Stenevik (Lars-Jørgen Salvesen fra 54.).

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Mats Haakenstad, Jesper Taaje, Quint Jansen (Philip Slørdahl fra 71.), Ian Smeulers – Sander Risan Mørk (Keanin Ayer fra 78.), William Kurtovic, Aleksander Nilsson – Mohamed Ofkir, Alexander Ruud Tveter (Sivert Gussiås fra 78.), Franklin Nyenetue (Deyver Vega fra 63.).

Øvrig kamp lørdag:

Odd – Aalesund 2-3 (0-2)

Skagerak arena: 4893 tilskuere.

Mål: 0-1 Sigurd Haugen (13), 0-2 Isak Dybvik Määttä (33), 1-2 Tobias Lauritsen (49), 1-3 Kristoffer Ødemarksbakken (54), 2-3 Lauritsen (64).

Dommer: Daniel Higraff.

Gult kort: Ivan Mesik, Magnus Lekven, Odd, Dario Canadjija, Aalesund.